Report ze zápasu CHM vs. OLO (2:0)

Piráti Chomutov

logo

2:0

(1:0, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Veledůležitý souboj pro oba celky po opatrném začátku dostal náboj v polovině první části. Nejprve se do brejku mohl po úspěšně odehraném olomouckém oslabení vydat Řípa, ale byl v něm faulován Grofem. Bylo tak nařízeno trestné střílení, které však hostující útočník neproměnil.

O minutu později se tedy potvrdilo pravidlo “nedáš – dostaneš“. Jakub Orsava se proháčkoval do obranného pásma Mory, a poté propasíroval kotouč mezi Kašíkovy betony, čímž rozradostnil domácí fanoušky.

Navýšit vedení se podařilo Pirátům na začátku prostřední dvacetiminutovky. Vodný za držení oslabil Kohouty, čehož Chomutov dokázal využít. Palinovu ránu od modré usměrnil mezi tři tyče Milan Kraft.

V polovině klání už to mohlo být o tři góly. Po Sikorově kličce se před domácím forvardem otevřela prázdná brána, avšak Kašík skvělou prací holí vypíchl soupeři puk.

Na konci druhé třetiny byli Piráti k další trefě snad ještě blíže, o uznání branky musel rozhodnout videozáznam. Ten ale nakonec ukázal, že Kraftovo nahození se za brankovou čáru nedostalo.

Kohouti se své vůbec první přesilové hry dočkali až v polovině prostředního dějství, jenže prosadit se v ní nedokázali. Poté přišlo ještě několik dalších vyloučení na obou stranách, ale ani jedno mužstvo už neskórovalo.

Olomouc tedy podlehla Pirátům 0:2, a s letošním play-off se tak musela rozloučit. Určitě se ale nemusí za nic stydět, její dohánění chomutovského náskoku muselo potěšit nejednoho fanouška Mory.

OHLASY

Jiří Doležal (Piráti Chomutov): Mohu říci, že se nám po tomto utkání opravdu ulevilo. Doufejme, že nás to nakopne do dalších bojů. Z kluků i z nás spadl obrovský kámen ze srdce. Snad to ve finále Ústí znepříjemníme a budeme sahat po vítězství. Moc času jsem na to, abych se tu zorientoval neměl, ale taková je trenérská práce. Můj příchod beru jako výzvu. Jsem hrozně rád, že jsme v tomto zápase vedli první my. Podle mě jsme hráli aktivně a důrazně. Jsem určitě rád, že to tak dopadlo.