Report ze zápasu MST vs. OLO (1:7)

HC Most

logo

1:7

(0:2, 1:3, 0:2)

logo

HC Olomouc

Kohouti nastoupili do utkání s Mostem ve stejné sestavě jako naposledy při vysokém domácím vítězství nad Benátkami. Na půdě severočeského soupeře se však Hanáci dlouho nemohli dostat do tempa. Útočné kombinace se často ani jednomu z týmů nedařilo dotáhnout do zdárného konce.

Až chvíli po polovině první části musel řešit ošemetnou situaci domácí gólman, na nějž se řítila dvojice Kohoutů Švaňhal-Kindl. Celá akce olomouckých mladíků však ztroskotala na nepřesné nahrávce prvního jmenovaného. Mora se chopila otěží utkání, do další velké šance se dostal Řípa, trefil však pouze místo, kde byl brankář Volke.

Ve 14. minutě už se ale mohli hosté radovat z branky. Krátkou dvojnásobnou přesilovku zužitkoval Radim Kucharczyk, jehož přesnou nahrávkou do brankoviště našel Kindl. Sotva se stihli Mostečtí z inkasované branky otřepat, vytahovali puk ze své klece podruhé. Podobně jako Kucharczyk měl jednoduchou situaci také Pavel Selingr, kterého vybídl Diviš.

Na startu druhého dějství si dvojnásobnou přesilovku zahráli i hokejisté Mostu, přetavit v branku však dokázali až početní výhodu pět na čtyři, čímž se domácí dotáhli na rozdíl jedné branky. Z bezprostřední blízkosti olomoucké svatyně se mezi střelce zapsal Zdeněk Tauš. Hned po šestatřiceti vteřinách ale Kohouti znovu vedli o dva góly. Kucharczykovu dělovku dorazil za Volkeho záda Ondřej Švaňhal.

Mora byla v tlaku a v mostecké brance přibývaly další kotouče, při chuti byla zejména třetí formace Hanáků. Švaňhal našel přesnou nahrávkou předsezónní akvizici Kohoutů Denise Kindla, který vstřelil čtvrtou branku svého týmu. Do dvou minut se poprvé v sezóně střelecky prosadil Jan Knotek, který dával už na 5:1 pro Moru. To už bylo moc na brankáře Mostu Volkeho, jenž přepustil místo Nechvátalovi.

Svěřenci kouče Petra Fialy potvrzovali roli favorita i v další dvacetiminutovce. Zpoza branky našel Rác mezi kruhy nehlídaného Jiřího Řípu, který nekompromisně zavěsil pod víko Nechvátalovy svatyně. Mora do svého soupeře bušila i nadále, pohlednou akcí se v 50. minutě prezentoval Jaroměřský, ze které nakonec těžil Roman Rác.

V závěrečných minutách už ke změně skóre nedošlo, Olomouc si tak z Mostu odváží tři body, čímž se posunula na třetí místo v tabulky první ligy.

OHLASY

Kamil Kašťák (HC Most): Tenhle zápas se mi těžce hodnotí. Olomouc nás přehrála ve všech směrech, vyhrála zcela zaslouženě. Děláme hrozné chyby, nemáme žádnou disciplínu, takhle se hrát nedá. Proto to dopadlo tak, jak to nakonec dopadlo.

Zdroj: www.hcmost.cz