Report ze zápasu HBR vs. OLO (1:0)

BK Havlíčkův Brod

logo

1:0

(0:0, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání se nesl v režii Olomouce. Ta si vypracovala hned několik fantastických šancí, ale bravurně chytající Daniel Dolejš předváděl skvělé zákroky. Postupně si na něm vylámali zuby Jiří Řípa a Jan Jaroměřský. Následně dvakrát ztroskotal ve velké šanci Matěj Pekr. Nejprve jeho pas postrádal přesnost a následně mu při dorážce do prázdné brány přeskočil puk hůl. Výtečný zákrok ramenem musel vytáhnout havlíčkobrodský muž s maskou proti dělovce Radima Kucharczyka z levého kruhu.

Gólman Rebelů byl neustále pod palbou, zato jeho protějšek mezi tyčemi Olomouce moc práce neměl. Pořádně se zapotil až ve čtrnácté minutě, kdy David Dvořáček nabil svému jmenovci Stachovi, ale jeho zakončení do prázdné chytil bryskním zásahem lapačkou Tomáš Vošvrda. Po zbytek třetiny měla stále navrch Mora. V posledních vteřinách to šikovně zkoušel Jiří Ondrušek, ale na Dolejše si nepřišel.

Druhá třetina začala ve zcela odlišném tempu. Rebelové přidali na důrazu a začali létat po kluzišti jako diví. V první šanci se v přesilové hře objevilo mladé duo Davidů ex-reprezentantů do dvaceti let Dvořáček – Stach. Druhý jmenovaný ale z pravého rohu brankoviště přestřelil horní tyčku. Následně už to ale Havlíčkobrodským vyšlo. Karol Korím na modré čáře nahrál do palebné pozice Davidu Dvořáčkovi, jehož dělovku sice dokázal Vošvrda vyrazit, ale jen do míst, kam si šikovně najížděl Roman Maliník , který ranou pod horní tyč otevřel skóre.

Následně měl olomoucký gólman i pořádnou porci štěstí, když Stachovu vybídku před prázdnou bránu jeho parťák Dvořáček minul a v následné skrumáži mířil Lukáš Havel jen vedle. Tento dvacetiminutový úsek hry měl až infarktový závěr. Nejprve obětavou rybičkou zamezil gólu Korím a v brejku napálil Roman Maliník břevno.

Jakoby uspokojeni jednogólovým vedením naskočili brodští hokejisté do závěrečné periody. Ve velkých šancích se objevili Denis Kindl s Romanem Kadelou, ale první jmenovaný mířil vedle a olomouckého beka vychytal Dolejš, jemuž následně pomohl odpálením puku Karol Korím. Rebelové byli pod mohutným tlakem a mohli jen děkovat svému brankáři za to, že stále vedli.

Nejnebezpečněji pálil Jakub Herman, Dolejšovy betony však šly rychle na zem. Havlíčkův Brod pořádně zahrozil až sedm minut po startu posledního dějství. Jan Berger ale zblízka nedokázal sklepnout puk mezi tři tyče. Téměř z brejku pálil Jakub Bartoň, který trefil jen levou tyčku Dolejšovy svatyně. Celek z Kotliny se v polovině závěrečného dějství dostal také do tempa, ale nebyl si schopen podat kvalitní nahrávku do finální fáze.

Poslední minuty zápasu nabízely infarktové momenty, ale Daniel Dolejš neskutečně držel své spoluhráče nad vodou. Ve velké šanci se zjevil Jakub Bartoň, ale ani nadvakrát domácího mladíka mezi tyčemi nepokořil. Do konce chyběly jen vteřinky a Roman Maliník nejprve trestuhodně zahodil šanci před prázdnou bránou a na druhé straně byla střela Matěje Pekra zablokovaná nad bránu.

OHLASY

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): My jsme do zápasu nastoupili v hodně provizorní sestavě. Lukáš Endál má nějaký zánět a má antibiotika a ráno na rozbruslení se zranil Honza Milfait. Takže jsme byli nuceni dát dva obránce do útoku, ale přežili jsme drtivý tlak Olomouce hlavně v první části hry. A to jen díky skvělému gólmanovi. Ve druhé třetině jsme si vytvořili půdu pod nohama a dali jsme v přesilovce důležitý gól. Od toho se pak odvíjela ta závěrečná část. My jsme hráli hodně dozadu a uhráli to nesmírnou bojovností a měli jsme i to "štístko". Ve třetí třetině jsme si vytvořili dvě brejkové situace ze sólových nájezdů. Já jsem celému mančaftu složil kompliment, protože hráli srdcem a divákům se ten hokej musel líbit.