Report ze zápasu BER vs. OLO (2:5)

Medvědi Beroun 1933

logo

2:5

(2:1, 0:2, 0:2)

logo

HC Olomouc

V první části první třetiny bylo utkání celkem vyrovnané, ale Medvědi předvedli, co umí a hned z první přesilovky udeřili. Po sérii střel dorazil puk do odkryté branky Jan Dalecký. Poté se hra přesunula před domácí branku, ale berounský Jakub Babka dokázal obrat olomouckého obránce o puk a jel sám proti hostujícímu brankáři Halázsovi. Povedený blafák domácího forwarda ale brankovou čáru nepřešel.

Stejnou příležitost měl jen o chvilku později Zbyněk Hrdel, ale trefil jen tyč. Medvědi se přesto velmi brzy druhé branky dočkali. Střela Jana Daleckého propadla hostujícímu brankáři mezi betony, a Beroun vedl tak 2:0. Po druhé brance Medvědů došlo ke změně na brankářském postu Olomouce, gólmana Halázse nahradil Vošvrda.

Ke konci první části dostal Beroun dvouminutový trest a Olomouc trestala. Sérii několika přesných přihrávek zakončil dělovkou zpoza bodu pro vhazování Richard Diviš a snížil na 2:1.

Do druhé periody nevstoupili Medvědi nejlépe. Lukáš Chalupa putoval na trestnou lavici, a to znamenalo, že Olomouc bude hrát druhou přesilovku. Hosté si během přesilovky vynutili další faul. Tudíž měla Mora k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, kterou využil Jakub Bartoň, a srovnal tak skóre na 2:2.

O pár minut později šel Beroun opět do tří. Hosté znovu rozebrali obranu Medvědů, skvělou kombinaci zakončoval Richard Diviš do poloprázdné branky, čímž zavrčil obrat na 3:2 pro hosty. V polovině zápasu byla hra vyrovnaná a odehrávala se většinou ve středním pásmu.

Ve třetí třetině se opakovalo to samé jako na začátku druhé části, Medvědi opět dostali trest. Olomouc sice tentokrát přesilovku nevyužila, ale přesto několikrát znatelně zahrozila. Největší šanci si vypracoval Jakub Herman, jehož střelu z těsné blízkosti chytil skvěle domácí gólman Adam Svoboda.

Poté co Medvědi přečkali oslabení, se opět dostali pod obrovský tlak. Kohouti si Medvědy omotali kolem prstu svými přesnými přihrávky. Skvělou nahrávku dostal před branku Denis Kindl, který se z blízkosti nemýlil a zvýšil skóre na 4:2.

Ve 48. minutě si hráči vyřizovali účty pěstním soubojem. Obránce Medvědů Kužel chtěl povzbudit svůj tým a pustil se do boje proti Králíkovi, kterého dokázal skolit na zem. Hostující hráč ale nesnesl svoji porážku, a když už bylo dobojováno, tak nesportovně kousl do tváře domácího hráče. Rozhodčí Petružálek neváhal a udělil hostujícímu hráči hned několik trestů, z kterých vyplynula pětiminutová přesilovka pro Beroun.

Aby toho nebylo málo, tak domácí gólman Svoboda odpálil puk směrem na sudího a nechybělo mnoho, aby ho trefil. I domácí gólman tak putoval za své nesportovní gesto do kabin ,a do branky tak musel náhle naskočit Juraj Šimboch.

Olomouc dostala pětiminutový trest, ale Beroun ho nedokázal využít. Pět minut před koncem navíc dostal krásnou přihrávku před branku Denis Kindl, který nezaváhal a propálil brankáře Šimbocha. Ke konci si Medvědi zahráli ještě dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázali jí využít a tím pádem se skóre už nezměnilo.

OHLASY

Petr Novák (HC Medvědi Beroun 1933): Vedli jsme již 2:0, ale následně se nám znovu nedařila hra v oslabení, ve které jsme dostali v zápase dva góly. Ve třetí třetině jsme chtěli ještě se zápasem něco udělat, ale to se již odehrával spíše boj než hokej.