Report ze zápasu OLO vs. MBL (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(2:0, 0:1, 3:2)

logo

BK Mladá Boleslav

V prvních minutách zápasu měli více ze hry hokejisté z Mladé Boleslavi, kteří během prvních tří minut svého soupeře téměř nepustili do pásma. Mora úvodní převahu přežila a z první vážnější příležitosti šla do vedení. Řípa vybruslil zpoza hostující klece a vytvořil v brankovišti svého soupeře obrovský závar, který vyústil ve vedoucí branku z hole Michala Vodného.

Vstřelená branka domácí celek viditelně povzbudila, v dalších minutách se tak Valent měl co ohánět, aby neinkasoval. V nadějných pozicích neměli potřebné štěstí v zakončení Knotek a posléze také Ostřížek. Skóre se tak měnilo až na konci třinácté minuty. Kucharczyk v souboji s obráncem soupeře dokázal vystřelit, Valent puk vyrazil jen před sebe, odkud připravený David Ostřížek trefil odkrytou klec.

Prostřední dějství začali aktivněji stejně jako to první hosté. Mikulík zpoza brány našel hůl Ovčačíka, který olomouckou klec přestřelil. Na druhé straně se Kohoutům podařilo svého soupeře na chvíli uzavřít v obranné třetině, ani projektil Bartoně ale neměl správný směr. V osmadvacáté minutě se ale už skóre měnilo. Výborný před bránou našel Radana Lence, který snížil na rozdíl jediné branky.

Hanáci měli možnost odpovědět hned vzápětí, Řípa nadvakrát, ani Pekr poté ale třetí branku nepřidali. Kohouti si zahráli také díky hostující nedisciplinovanosti přesilovou hru, využít ji ovšem nedokázali. Zablýsklo se tak na druhé straně, Jiránek nadvakrát zkoušel štěstí, Halász ale byl řádně připraven.

Poslední třetina nabídla hokejovým fanouškům skvělou podívanou, která vygradovala závěrečnou radostí domácích fanoušků. Na začátku dvacetiminutovky se Mladoboleslavští do svého soupeře zakousli a obrana Kohoutů byla jako v ohni. Tlak hostů skončil brankou Tomáše Nouzy, který v přesilové hře procpal kotouč mezi gólmanem Mory a pravou tyčí.

Inkasovaná branka a ztráta vedení domácími hokejisty příliš nezacloumala a za necelé dvě minuty opět vybuchl stadion radostí. V přesilové hře střílel od modré Bartoň, letící kotouč tečoval nechytatelně pod horní tyčku Denis Kindl. Tentokrát vedení Hanáků netrvalo dlouho, v padesáté minutě odpověděl David Výborný, který obkroužil domácí klec a zasunul kotouč za brankovou čáru.

Za nerozhodného stavu se hra přelévala ze strany na stranu, konec základní hrací doby se blížil. Olomoučtí měli navrch a necelé tři minuty před koncem znovu převrátili vedení na svou stranu. Během signalizovaného vyloučení tvrdým projektilem prostřelil gólmana Jakub Bartoň. Poslední minuty už opaření hosté nedokázali nic vymyslet, naopak ještě jednou inkasovali.

Několik desítek vteřin před závěrečnou sirénou dotlačil Jakub Herman kotouč za záda Valenta, čímž stanovil konečný výsledek utkání na 5:3.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Oproti předcházejícím zápasům doma jsme nehráli tak nervózně. Neměli jsme s lídrem tabulky co ztratit. Hráčům se tak hrálo malinko lépe, nebylo tam tolik zbytečných ztrát kotoučů, proto jsme se udrželi v útočném pásmu a vytvářeli si šance. Paradoxně jsme neproměnili velké šance. Branky padaly z dorážek nebo z clonění před brankou. Stále jsme hráče nabádali, aby byli nachystaní v koncovce. Jsem rád, že po předchozím náročném programu jsme vypadali živě. Osobně bych chtěl hrát častěji v pondělí. Body jsou bonusem, ceníme si jich.