Report ze zápasu CEB vs. OLO (0:4)

Banes Motor České Budějovice

logo

0:4

(0:1, 0:1, 0:2)

logo

HC Olomouc

Oba týmy před duelem počítaly ztráty, domácí měli k dispozici pouze šestici obránců, ale Olomouc na tom byla ještě o poznání hůře a do hry mohla poslat jen patnáct hokejistů. Úvodní třetina přinesla podprůměrný hokej. Motor se ve své první přesilovce nedokázal usadit v útočné třetině, zasahovat naopak musel domácí gólman Halmoši. V 8. minutě dostali příležitost zahrát si v početní výhodě i Olomoučtí, ale ani jim se nevedlo.

O dvě minuty později se Motor dostal do přečíslení, Třetinovi sice sjel kotouč z hokejky, ale překvapený obránce Olomouce nedokázal zareagovat a k zakončení se tak dostal Ondřej. Puk ovšem lapil do lapačky parádním zákrokem Halász. Dále pokračoval hokej s minimem šancí. O něco aktivnější byli přeci jen hosté, kteří za první třetinu zaznamenali šest střeleckých pokusů oproti dvěma domácím. A právě šestá střela Olomouce slavila úspěch. Těsně před první sirénou tečoval v přesilovce Jakub Herman šikovně pod horní tyč střelu Houdka a dostal svůj tým do vedení .

Ve druhém dějství už týmy nabídly divákům zajímavější podívanou. Ve 23. minutě nejprve neuspěl Knotek, z protiútoku si pak Halász vychutnal zákrok lapačkou proti Šachlovi. O chvíli později se průnikem podél mantinelu a zakončením těsně vedle tyče ukázala obecenstvu čerstvá posila Eberle. Poté se Motoru naskytla výtečná příležitost, minutu a jednatřicet vteřin hráli svěřenci trenéra Jágra přesilovku pěti proti třem.

Olomoucká trojice v čele s gólmanem Halászem nulu s vypětím sil uhájila, i proto, že Kotalík ve vyložené šanci zaváhal a nedokázal poslat puk do odkryté brány, famózním zákrokem zasáhl právě olomoucký brankář. Jihočeši zůstali i nadále v tlaku, Skuhravého dorážka přeletěla břevno jen o pár centimetrů. Pak se ale o slovo opět přihlásili hosté a ukázali domácím, jak vypadá finální přihrávka a hlavně přesné zakončení.

Ve 38. minutě Řípa vyslal napříč brankovištěm přesnou asistenci na hůl Tomáše Houdka a tomu už jen stačilo přizvednout puk mimo dosah budějovického gólmana. Halmoši do konce třetiny ještě musel vychytat Pekra a dal tak Českým Budějovicím do třetí třetiny šanci zabojovat o bodový zisk. Motor mohl litovat množství neproměněných šancí.

Jenomže Olomouc nastoupila do závěrečného dějství sebejistě a domácí se dostávali na dostřel Halászovy branky jen sporadicky. Několik minut po začátku posledního dějství navíc Kohouti definitivně rozhodli o osudu zápasu. Kucharczyk nabil do rány Pavlu Selingrovi, který zvyšoval na 0:3. Motor tento zásah poslal do kolen a do závěrečné sirény to byli Olomoučtí, kteří jasně dominovali.

Michal Vodný dokonce dokázal skórovat při oslabení Hanáků, když devět minut před koncem zápasu prostřelil Halmošiho. Zbytek utkání už se dohrával jen z povinnosti, Halmoši musel ještě několikrát zasahovat proti při chuti hrajícímu soupeři. Olomouc si připsala cenné body a v tabulce tak stíhá vedoucí Mladou Boleslav.

OHLASY

Jaroslav Jágr (HC Motor České Budějovice): Ve druhé třetině jsme se mohli vrátit do utkání, to bychom ale museli dát branky. Potom už nás soupeř přebruslil, dobře forčekoval. Nováček Eberle oživil třetí lajnu, určitě tady měsíc zůstane.