Report ze zápasu SUM vs. OLO (0:2)

Draci Šumperk

logo

0:2

(0:1, 0:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Šumperští hokejisté hledají ve svých řadách střelce. Stejně jako v Mladé Boleslavi i tentokrát draci pálili slepými, přitom na vstřelení branky toho měli dost nabito. Jenže v cestě jim stála buď křeč v zakončení, a nebo výtečný Halász, který byl po zápase právem vyhlášen Everstar hráčem utkání za hosty.

V úvodních minutách měli nepatrně více ze hry domácí, jenže už tyhle minuty naznačily nedostatek štěstí v ofenzívě. Kotouče se odrážely jinam, než bylo záhodno, v koncovce nenalézali domácí jistotu. Nepomohla ani přesilovka, ve které spíš hosté našli rozvahy. Ve třinácté minutě ještě Ostřížek minul branku, o chvíli později již Olomouc vedla. Skóre otevřel přesnou ránou Jakub Bartoň.

Hned vzápětí musel na trestnou lavici ještě Dudáš, Šumperk však hosty ubránil. V samotném závěru přesilovky trefil Kucharczyk, na konci úvodní třetiny neuspěli Sedlák, Novotný a ani hostující Pekr.

Druhá třetina začala Ondruškovou střelou, pak to však byli draci, kteří si vytvářeli šance, některé opravdu s přídomkem "gólové". Velkou šanci měl Haas, poté ještě větší Červenka, a tu zcela největší ve 33. minutě Půhoný, kterého neskutečně vychytal Halász. Utrpení domácích pak doznalo vrcholu při Pláškově nepřesném pokusu, a poté při oslabení, ve kterém se tečí Jaroměřského rány od modré prosadil Radim Kucharczyk.

Drakům zůstala jediná šance, udeřit ve třetí třetině a vrátit se brzkým gólem do hry. Jenže mnohé domácí variace měly jedinou neměnnou konstantu - Tomáše Halásze. Nevyzrál na něj v další šanci Červenka, v 54. minutě pak Půhoný netrefil klec, o dvě minuty později vychytal olomoucký gólman Haase. V závěru si již Hanáci výhru pohlídali, přičemž Šumperk podruhé v řadě nedokázal prorazit střeleckou smůlu.

Kohouti tak využili zaváhání Rebelů z předehrávky a odskočili soupeři na tříbodový rozdíl, i tak zůstávají v tabulce třetí. Šumperk udržel osmou pozici.

OHLASY

Radek Kučera (Salith Šumperk:) Při první inkasované brance jsme chybovali v obraně, přestože se velice podobné založení útoku z naší strany dalo určitě očekávat. Bek se nechal stáhnout a z dorážky dala Olomouc branku. Ve zbytku zápasu nás hodně trápila koncovka, šli jsme do každé třetiny s tím, že gól chceme dát. Bohužel se to nepovedlo, míjeli jsme i prázdnou branku soupeře. Kluci ale určitě neudělali žádnou ostudu, dřeli a bojovali až do konce. Chybělo hlavně štěstí v zakončení.