Report ze zápasu MBL vs. OLO (2:1)

BK Mladá Boleslav

logo

2:1

(1:0, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Boleslav nastoupila na svého soupeře ve velkém tempu a do poloviny první třetiny na ledě dominovala. Už ve druhé minutě ujížděl na Vošvrdu Výborný, ale puk poslal vedle. Domácí ubránili přesilovou hru a rychlým přístupem k hráčům dělali Olomouci starosti s rozehrávkou. Hosté měli sice puk na svých holích pomálu, přesto byli nebezpeční. Střela Pekra nebo pohotová teč Kucharczyka byly pro Valenta v boleslavské bráně hodně nepříjemné.

Na protější straně bylo nebezpečno po spolupráci Nouzy a Pabišky, skóre se však měnilo až díky Michalu Brošovi. Ten v přesilovce překonal Vošvrdu z úhlu po nezištné přihrávce Mikulíka. Největší šanci Olomouce zlikvidoval v 17. minutě Valent, který Řípovu střelu z mezikruží dokázal hřbetem lapačky vytěsnit nad bránu. Před přestávkou měl ještě velkou šanci Němeček, jehož ránu z kruhu srazil Vošvrda před sebe a Pabiška poslal puk v souboji z dorážky vedle.

V úvodu druhé třetiny mohl druhý gól přidat Mikulík, ale Brošovu přihrávku zpoza brány promáchl. Pak dostal dvojitý trest kapitán Výborný, přesilovku hráli naopak hosté a dokázali vyrovnat. Pavel Selingr se šikovně vyhnul Ovčačíkovi, který trefil spoluhráče Broše, a olomoucký mazák svůj únik podél mantinelu úspěšně zakončil.

V polovině zápasu mohl Boleslavi vedení vrátit Mikulík, jenže kotouč skončil na tyči. Ani Jergl na druhé straně svým baseballovým pokusem Valenta nepřekonal. Skóre se znovu hnulo ve 37. minutě, kdy byl faulován před bránou Nouza a Boleslav početní výhodu čtyři na tři využila. Po kombinaci okolo trojice bránících hráčů přistál puk na holi Erica Melanda, který zvedl hlavu a vymetl horní roh Vošvrdovy brány.

I ve třetí části se hrálo na doraz a na ledě to jiskřilo. Tresty padaly jako na běžícím páse a znovu se hrálo více před olomouckou bránou. Hosté často nezvládali přechod přes střední pásmo a nedařilo se jim usadit na delší dobu před Valentem. Až po faulu na Diviše Olomouc ožila, ale domácí obrana pracovala spolehlivě a soupeře do šancí nepouštěla. Herman pálil už při hře v plném počtu a dalším dobrým zákrokem se blýskl Valent. V 58. minutě byl za držení vyloučen Nouza a hosté v početní výhodě odvolali brankáře.

Drama stále nebylo u konce. Houdek tvrdou ranou neuspěl a jinou pumelici od modré schytal do helmy nešťastně jeden z olomouckých hráčů, který putoval rovnou na šití. Domácím se třikrát nepodařilo zamířit do prázdné brány, ale těsnou výhru 2:1 uhájili.

OHLASY

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Po čtrnáctidenní pauze nás čekal těžký zápas. Ačkoliv máme poměrně slušný náskok, určitě bych řekl, že to byl takový ten prototyp utkání o šest bodů, kdy prostě víte, že k vám přijede soupeř na velmi vysoké úrovni, a že vás čeká trochu víc práce než třeba jindy. Mělo to parametry play-off a kluci to zvládli velmi dobře. Bylo to rozhodně jiné utkání než ostatní, nevedli jsme způsobem, jakým obvykle vedeme. Zaslouží si pochvalu. I fanoušci, atmosféra byla skvělá.