Report ze zápasu HBR vs. OLO (2:1)

BK Havlíčkův Brod

logo

2:1

(1:0, 0:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Rebelům kvůli rozsáhlé marodce chybělo několik klíčových hráčů včetně kapitána Petra Polodny, ale na jejich herním projevu to v úvodních minutách nebylo vůbec znát. Počínali si velmi aktivně a brankář Halász se musel mít neustále na pozoru. Kupředu se však dostávali i hosté a nebezpečnými akcemi ukazovali, že druhé místo v tabulce jim patří zcela právem.

Ve třinácté minutě nadešel důležitý okamžik, když ke dvěma minutám usedl na lavici hanby olomoucký Roman Kadela. A Rebelové to nekompromisně potrestali, když Ladislav Gengel předložil exkluzivní přihrávku před brankoviště na volného Jakuba Kadlece, který zápěstní střelou rozjásal Kotlinu.

V početní převaze si zahrála i Olomouc a domácí hokejisté prožívali těžké chvilky. Vyrovnání měl na holi Jiří Řípa, ale před úplně prázdnou bránou trefil jen hůl bránícího Jana Zdráhala.

Na začátku prostřední části se hrál vyrovnaný hokej, při němž útočnou aktivitou hýřili oba soupeři. Obrovská příležitost se k navýšení vedení naskytla havlíčkobrodskému táboru, jenž mohl těžit z takřka dvouminutové přesilovky 5 na 3. Rebelové si vypracovali dvě gólové šance, ale Ladislav Gengel neuspěl ani v jednom případě. Zejména jeho druhá střela, jež při dorážce ze strany zazvonila na bližší tyčku, pořádně vystrašila gólmana Halásze.

Nerozhodný stav Hanákům nezařídil ani Denis Kindl, jenž se prosmýkl za soupeřovu obranu a zblízka nastřelil hruď dobře postaveného brankáře Kacetla. Chvíli před druhou sirénou se už ale Mora radovala, když při přesilové hře dostal nabito do ideální palebné pozice Jakub Bartoň a hezkou ranou poslal kotouč do Kacetlovy šibenice.

Do třetího dějství vkročili mnohem lépe bojovníci z Kotliny, když útočné duo Jakub Kadlec - Radek Číp pořádně provětralo olomouckou obranu, ale se svými projektily na skvěle chytajícího gólmana Halásze nevyzrálo. Toto varování ale hostující defenzivě nestačilo a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Karel Plášil přiťukl kotouč na modrou čáru Janu Zdráhalovi, který se dočkal premiérové trefy v dresu Rebelů, když se jeho dělovka zastavila až o síťku za Halászovými zády.

Kohouti mohli bleskově odpovědět z nařízeného trestného střílení, při němž předvedl Michal Vodný krásný blafák, jenže radost mu překazil hbitý beton gólmana Kacetla, který si vychutnával zasloužené ovace tribun. Soubor z města syrečků se snažil se sokem z Vysočiny srovnat krok, jenže paní Štěstěna mu nepřála. I přes velký tlak v posledních sekundách skórovat nedokázal a Havlíčkův Brod slavil cenné vítězství.

OHLASY

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Potřetí v sezoně se nám podařilo porazit jednoho z lídrů tabulky. Do utkání jsme nastoupili ve slátané sestavě, ale předvedli jsme asi nejlepší výkon v sezoně. Za vítězstvím jsme šli od první třetiny a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Soupeře jsme vůbec nepustili do gólových šancí. Myslím si, že za vše hovoří i počet střel na bránu, který byl po druhé třetině 24:12 pro nás. Velmi si cením toho, že mužstvo ukázalo svoji ohromnou sílu. Hráčům bych chtěl za výkon poděkovat. Bereme důležité tři body.