Report ze zápasu BER vs. OLO (0:4)

Medvědi Beroun 1933

logo

0:4

(0:1, 0:2, 0:1)

logo

HC Olomouc

Medvědi vstoupili do zápasu velmi aktivně, ale jejich úvodních několik střel gólman Halázs v pohodě zneškodnil. Následně putoval na trestnou lavici obránce Chalupa a Mora tak měla k dispozici první přesilovou hru, z které se dočkala vedoucí branky. Obránce Staněk nahodil puk do pásma, kde se od zadního mantinelu odrazil kotouč přesně před branku na zcela volného Jakuba Hermana, jenž se z blízkosti nemýlil.

Od této chvíle to byla Olomouc, která určovala tempo hry. Do velké šance se dostal po chybě domácí obrany Denis Kindl, ale jeho samostatný únik skvělým zákrokem zlikvidoval gólman Cikánek. Následně šli hosté do čtyř, ale paradoxně zahrozili právě oni. V oslabení ujel zcela všem zkušený bek Mario Cartelli, jehož únik ale znovu ztroskotal na skvělém Cikánkovi. Hosté během první části ještě několikrát pořádně zasypali střelami domácí branku, ale gólman Medvědů svojí svatyni již ve zbytku první části uhájil.

Do druhé periody se Olomoučtí pustili zhurta a hned po 45 vteřinách navýšili své vedení . Útočník Jakub Lehečka se po pěkné akci svých spoluhráčů dostal v prostoru mezikruží ke střele. Jeho pokus dokázal gólman Cikánek pouze líznout ramenem, což nestačilo na to, aby puk vytěsnil ze své branky. Mora tak vedla již o dvě branky. Hosté ale byli i po druhém gólu při chuti a neustále pokračovali v dobývání domácí svatyně. Ve velké šanci se ocitl nejdříve Radim Kucharczyk, jehož dělovka se otřela o brankovou konstrukci. Další příležitost si vypracoval olomoucký Vodný, který ale narazil na pozorného Cikánka.

Při dalším závaru před domácí svatyní se puk odrazil od jedné tyče ke druhé, od které se odrazil mimo branku. Pak již ale domácí obrana obrovský tlak Olomouce nevydržela a kapitulovala potřetí. Denis Kindl využil zmatku v útočném pásmu a poté, co se zmocnil volného kotouče, tak si položil domácího gólmana a následně chladnokrevně zakončil. Medvědi se po celý zbytek druhé části nedokázali vůbec vymanit ze sevření soupeře, gólman Cikánek musel navíc ještě několikrát čarovat, aby nekapituloval. Především jeho zákrok betonem proti Divišovo střele z těsné blízkosti byl bravurní.

V třetí části již hosté hráli, to co potřebovali. Zápas zpestřil alespoň pěstní souboj mezi domácím Půlpánem a Kindlem. V dlouhém boji nakonec zvítězil domácí útočník, který položil svého soka na lopatky. Medvědi se postupně začali více následně dostávat do hry, ale nakonec ještě museli skousnout jednu obdrženou branku. V přesilové hře se náhle zjevil před brankou zcela volný Richard Diviš, který si nejdříve položil domácího gólmana, a pak bez problémů zavěsil. Mora si tak odvezla z ledu Berouna pohodlné vítězství 4:0.

OHLASY

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): Olomouc byla opravdu ve všem lepší. Je také dost možné, že se na nás podepsala únava z utkání s Boleslaví, kde jsme předvedli heroický výkon. Protože i kdybychom hráli teď klidně ještě další dvě hodiny, tak gól stejně nedáme. Doufám, že se dáme do středy už do kupy a podáme v Budějovicích lepší výkon.