Report ze zápasu HAV vs. OLO (4:1)

AZ Heimstaden Havířov

logo

4:1

(0:1, 3:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Začátek utkání byl poměrně opatrný, dlouho jsme neviděli pořádnou šanci. Až v 6. minutě se puk po Krislově střele odrazil od Cartelliho na Vošvrdu, ale brankář hostí situaci ustál. O čtyři minuty později mohlo udeřit po Divišově střele na druhé straně, ale Daneček bombu olomouckého útočníka vyrazil.

V 11. minutě měl obrovskou šanci domácí Němec, ale Vošvrda předvedl krásný semafor a jeho ránu chytil. Byli to tedy nakonec hosté, kdo se radoval z první branky, konkrétně Jakub Herman, který doklepl puk do odkryté branky po Kucharczykově střele. To se psala 16. minuta. Ve zbytku první třetiny už jsme branku neviděli a hosté tedy vedli 0:1.

Do druhé třetiny nastoupil AZ jako vyměněný, hráčů v bílomodrých dresech bylo všude plno a už po minutě a půl bylo zásluhou Martina Jakúbka vyrovnáno. Slovenský útočník ve službách Havířova pálil z mezikruží přesně mezi Vošvrdovy betony.

Tlak Azetu pak pokračoval, blízko k brance měl dorostenec Pořízek, po něm dobře vypálil Říčka, ale Vošvrda se vytasil s parádním zákrokem. V polovině 28. minuty už se domácí radovali podruhé, když Jan Daneček se štěstím využil přesilovku – jeho nahození se odrazilo od hostující obrany do sítě.

O dvě minuty později vedl Havířov už o dvě branky, když parádní individuální akci předvedl Michal Sztefek, který si položil Vošvrdu a zakončoval do odkryté branky.

Na začátku 35. minuty měli hosté dlouhou přesilovku 5 na 3, ale přestože měli velký tlak a několik nebezpečných střel, této výhody využít nedokázali. I proto vedl po dvou třetinách AZ 3:1.

Třetí třetina začala trochu v pomlalejším tempu než jaké jsme viděli v prostřední části hry, ale poté oba týmy začaly přidávat na obrátkách. Ve 42. minutě měl slibnou příležitost domácí Kanko, ale Vošvrda jeho bekhendový pokus vyrazil. Poté naopak navýšili svou aktivitu hostující hráči, ale naráželi na připravenou obranu Havířova, kterou svými zákroky jistil Daneček.

Olomouckým nezbývalo nic jiného, než tlačit se do útoku, z čehož vznikaly nebezpečné protiútoky. Dvakrát nebezpečně střílel Haas, ale v prvním případě minul branku, podruhé jeho ránu vytěsnil obránce Mory.

V polovině 51. minuty už Azetu protiútok vyšel – Němec se protlačil před Vošvrdu, který jeho střelu vyrazil pouze před Michala Sztefka, jenž neměl problém trefit odkrytou branku. Ve zbylé desetiminutovce si už Havířov pouze hlídal náskok, i když občas zahrozil, ale soupeře k ničemu nepustil. Vybojoval tak cenné vítězství 4:1.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc): Myslím, že první třetinu jsme odehráli velice slušně, ale od druhé třetiny to byl z naší strany velice špatný výkon. Neměli jsme nasazení, u všeho jsme byli pozdě a Havířov proto zaslouženě vyhrál.