Report ze zápasu OLO vs. HBR (11:0)

HC Olomouc

logo

11:0

(2:0, 3:0, 6:0)

logo

BK Havlíčkův Brod

Olomoučtí hokejisté zapojili do posledního zápasu hned několik hráčů ze své marodky. Do hry se totiž opět vrátili obránce Jiří Ondrušek a útočníci Matěj Pekr, Jiří Řípa a také David Ostřížek.

Od prvních minut bylo na Kohoutech vidět, jak moc chtějí před prvním utkáním play-off uspět. O motivaci navíc domácí také kvůli tomu, že nastoupili proti soupeři, kterého v letošní sezóně ještě neporazili, a dokonce mu nesebrali ani bod. Poté, co se týmy stihly v úvodních minutách prvními pokusy pozdravit, pálil ostře olomoucký obránce Tomáš Houdek, jehož dělovka od modré prošla až do sítě Opršalovy branky.

Kohouti i nadále byli lepším celkem, Rebelové se do vážnějších šancí nedostávali. Naopak se podruhé v zápase dokázali prosadit zase Olomoučtí. Jiří Ondrušek téměř na chlup stejně napodobil svého parťáka z obrany Tomáše Houdka, když si jeho střela od modré znovu našla cestu až za brankovou čáru hostující klece. Vzápětí mohlo být pro Havlíčkobrodské ještě hůř, Marosz ale ve svém úniku na Opršala neuspěl.

Mora se ještě v posledních minutách prvního dějství dostala do poměrně slušných brankových příležitostí, potřetí se jí však nepodařilo procpat kotouč do branky Rebelů. Co se však nepovedlo v těchto případech, povedlo se Kohoutům na začátku prostřední části. Svížná střela Richarda Diviše z pravého kruhu prošla za záda brankáře Opršala. Hráči Mory se dostali do velké herní pohody, kterou navíc mohl umocnit další brankou Robin Staněk, v tomto případě brankář Havlíčkova Brodu ukázal domácímu zadákovi svou lapačku.

Tempo posléze trochu polevilo, i nadále však bylo vidět, který celek na ledě panuje. Další branky se tak dočkali fanoušci až v 35. minutě, když si puk znovu našel cestu do branky Havlíčkobrodských. Nyní šla inkasovaná branka trochu na vrub brankáře Opršala, který si povyjel ze svého brankoviště, čehož využil navrátilec David Ostřížek, jenž pěknou individuální akcí dával už na 4:0 pro svůj tým. Rebelové si byli vědomi velké ztráty a jejich herní projev tomu odpovídal. Kohouti však neměli dost a ještě ve druhé třetině vsítili hostům „búra“, o který se postaral další vyléčený marod Jiří Řípa.

Bohužel pro hosty jednoznačný zápas pokračoval i ve třetí periodě. Mora hned na jejím začátku dostala příležitost zahrávat početní výhodu a tu do půl minuty využil Jakub Herman, jehož zpoza branky přesně našel Rostislav Marosz a Herman neměl problém zamést kotouč do klece. Olomoucká nadvláda nebrala konců. V rozmezí dvou minut se totiž dokázala Mora posadit hned dvakrát. Druhým gólem v zápase se prezentoval Richard Diviš, který stihl zasunout puk za tyčku dřív, než se Opršal stihl přesunout. Za pár desítek vteřin se rovněž podruhé mezi střelce zapsal David Ostřížek, ke kterému se dostal odražený kotouč.

Za stavu 0:8 z havlíčkobrodského pohledu by hosté nejraději hodili na led ručník. To však nemohli, a proto si Rebelové kalich hořkosti museli vypít až do dna, a to doslova. Druhou přesnou trefu v utkání si připsal také Jiří Ondrušek, jenž stejně jako u svého prvního gólu propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Ve vzduchu tak visel desátý gól, a ten se olomouckým hokejistům podařilo dát. Po řadě šancí se střelecky prosadil také Rostislav Marosz, jehož rána zamířila přesně do růžku hostující klece. Ani tady však nebyl konec. Na 11:0 pro domácí celek dal v předposlední minutě utkání Tomáš Houdek, který přesnou bombou zakončil fantastické představení Kohoutů.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc): Vzhledem k tomu, v jaké sestavě soupeř přijel, nebylo asi od úvodního buly pochyb, že vyhrajeme a byla jen otázka, kolik. S ohledem na šance to možná ještě bylo pro soupeře lichotivé skóre, ale já jsem rád, že k tomu kluci přistoupili zodpovědně a hráli s nasazením. Brali jsme to jako generálku před play-off a je jen škoda, že soupeř nepřijel s kvalitnějším týmem. Ale to už je na zvážení každého. Jsme rádi, že se nám nikdo nezranil a budeme se těšit na utkání play-off.