Report ze zápasu PCE vs. OLO (0:3)

HC Dynamo Pardubice

logo

0:3

(0:2, 0:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

Hon za každým bodem pokračoval pro pardubické hokejisty domácím zápasem s Olomoucí. Hanáci byli doposud ve vzájemných zápasech úspěšnější, když jednou vyhráli za tři body a jednou v prodloužení. Dynamo dokázalo jednou ovládnout nájezdy.

Jako tradičně se hokejisté Dynama pokusili o ofenzivní nástup, díky čemuž byl už po minutě v šanci Nahodil, jenže zblízka trefil jen Konrádovo rameno. Pardubice soustavně dobývaly olomouckou svatyni i nadále a do další šance se dostal Marcinko, jehož pokus minul vytyčený prostor jen o centimetry.

Olomouc se nikam necpala, ale vyučovala v efektivitě. Při přesilové hře nepotřebovali hosté ani trefit branku a šli do vedení. Kotouč se po ráně Pavla Skrbka odrazil od zadního mantinelu do Maxwella a od něj putoval za čáru. Domácí mohli rovněž odpovědět v početní převaze, hráli hned dvě po sobě, ale k větší šanci se nedostali.

A tak znovu úřadovali Hanáci. Obránce Jan Jaroměřský se dostal s pukem na střed hřiště a místo vymýšlení vypálil po zemi skrz těla před pardubickou brankou, čímž překvapil Maxwella a kotouč se dokutálel do sítě.

Olomouckým hráčům se solidním vedením v zádech narostlo sebevědomí a nadále doráželi na domácí branku. Zkraje druhé části po závaru před Maxwellem už mířil puk za brankovou čáru, ale pohotový Štajnoch v poslední chvíli zachránil situaci. Za chvíli se kolem obránců prohnal Herman a pálil do ramena domácího gólmana.

Defenzivně laděný zápas moc šancí nepřinášel. Oba týmy výrazněji zahrozily jen v přesilových hrách. Při té olomoucké se před Maxwellem zjevil Mikúš, ale jeho střela do branky neprošla. Na druhé straně měl velkou možnost Marcinko, jenže skákavý kotouč nedokázal doklepnout do sítě.

V posledním vzájemném domácím zápase dokázaly Pardubice otočit nepříznivý stav 1:3 a zvítězit. O něco podobného se chtěly pokusit i tentokrát. Lépe třetí část ale odstartovali hosté, kteří mohli brzo zvýšit, ale Maxwell střelu Skladaného vyrazil betonem do bezpečí.

Dynamo se snažilo zvýšit aktivitu a soupeře napadalo po celém hřišti. Čas ale rychle utíkal, několik minut se hrálo prakticky bez přerušení, což vyhovovalo spíše hostům, kteří tak v pohodě drželi dvoubrankové vedení. A to si navíc do další šance najel znovu Skladaný, ale souboj s domácím brankářem znovu nevyhrál.

Pardubice nemohly najít recept, jak na poctivou defenzívu Olomouce vyzrát. Ke kýžené brance nepomohla ani přibližně dvouminutová hra bez brankáře. V 59. minutě navíc ujel po mantinelu Miroslav Holec a střelou do opuštěné svatyně definitivně rozhodl.

OHLASY

Peter Draisaitl (HC Dynamo Pardubice): Zápasy dobře rozehráváme, ale bohužel se nám nedaří vstřelit první gól. Faktem je, že Olomouc vytěžila v první třetině ze tří střel dva góly. To se pak těžko dohání. Měli jsme pak velké problémy, abychom se proti tak dobře bránícímu týmu prosadili. Přejít hráče v situaci jeden na jednoho nebo se dostat do přečíslení, to se nám prostě nedařilo.