Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(1:0, 0:1, 0:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Do utkání vstoupili lépe domácí a už po třiceti vteřinách si připsal první střelu Laš, když zkusil najít skulinku mezi betony Šimona Hrubce. O chvíli později pálil Ostřížek od modré, ale pouze do připraveného Hrubce. Po následném buly mířil Ondrušek na levý horní roh a Hrubec se musel hodně ohánět vyrážečkou, aby puk vytěsnil. Ve čtvrté minutě Holec zachytil rozehrávku a hnal se s Knotkem do přečíslení, třinečtí obránci ale včas dojeli akci a nepustili Holce do zakončení. Vzápětí si dokázali kratší tlak vytvořit také hosté, ale Lukáš Galvas nastřelil pouze obránce. O minutu později Maroszovu střelu tečoval Škůrek a Konrád na poslední chvíli reagoval na letíc kotouč. Pak se ke slovu dostali opět domácí, Knotek zkoušel tečovat Jaroměřského střelu, ale poslal kotouč pouze do betonu třineckého brankáře. Na druhé straně Roman zkusil překvapit Konráda z ostrého úhlu, ale ten byl pozorný. Své štěstí zkusil také Milan Doudera, jeho střela z první ale skončila na Konrádově betonu a stejně dopadl také Eberle na druhé straně.

Po devíti minutách a třinácti vteřinách si Olomouc mohla vyzkoušet první přesilovku, když byl za vyhození puku mezi diváky potrestán Lukáš Galvas. V úvodu přesilovky nejprve Knotek opět tečoval před Hrubcem, puk ale skončil mimo tři tyče, poté se třinecký brankář blýsknul bravurním zákrokem proti tvrdé střele Laše. Blízko ke vstřelení branky byl Škůrek, jehož střelu tečovali hostující obránci a puk jen tak tak minul branku. Ke konci přesilovky Houdek pálil od modré a Eberle se dostával k dorážce, ale nepodařilo se m trefit odkrytou branku. Poté byli potrestáni také domácí, když se provinili špatným střídáním. Hned v úvodu Irgl zkoušel tečovat před brankou, ale puk srazil mimo. Roth a Růžička mířili přesněji, ale Konrád si mezírku mezi svými betony pohlídal proti oběma.

Už při vyrovnaném počtu hráčů se Fořt dokázal uvolnit v rohu kluziště, nastřelil však bránícího hráče. V dalších okamžicích se oba týmy hladce dostávaly do útočného pásma, tam ale záhy puk ztrácely. Nejblíže ke gólu byl domácí Eberle, který nejprve hledal v přečíslení dva na jednoho Ostřížka, puk mu ale poslal na brusle, k odraženému puku se ale dostal sám a v otevření skóre mu zabránila jen Rothova pohotová hokejka.

Čtyři minuty před koncem Marosz šel na dvě minuty na trestnou lavici za držení protihráče. Olomouc nezačala přesilovou hru nejlépe, až po třiceti vteřinách se jí podařilo usadit se v útočném pásmu, ke střele se ale nedostala. Teprve sedm vteřin před koncem Burian nahodil puk do útočného pásma, sám si jej dojel a nahrál na modrou čáru Janu Jaroměřskému, který se nerozpakoval a puk poslal na bránu. Tam se náhle Vilém Burian vynořil a puk tečoval za Hrubcova záda. Třinec se ještě v závěru třetiny snažil skóre vyrovnat, ale Olomouc se ubránila a do šaten odcházela s jednobrankovým náskokem.

Třinec začal druhou třetinu aktivněji a podařilo se mu zamknout Kohouty v obranném pásmu, domácí hráči ale většinu pokusů o ohrožení branky zblokovali a s tím zbytkem si poradil Konrád. Olomouc se dokázala oklepat asi po dvou minutách a z mezikruží mohl střílet osamocený Matai, zamířil ale jen do Hrubcova pravého betonu. Po třech minutách a třiatřiceti vteřinách si mohli druhou přesilovou hru vyzkoušet také Oceláři, když se Fořt provinil podražením protihráče. Z kraje početní výhody pálil Petružálek pouze do Konráda, poté nebezpečně tečoval Hrabal, bohužel pro Třinec mimo brankovou konstrukci. Na druhé straně se až před Hrubce prokličkoval Ostřížek, tam ale puk ztratil, aniž by stihl zakončit. Po návratu z trestné lavice se do šance dostával Tomáš Fořt, ani na dvakrát ale Hrubce nepřekonal a vzápětí se musela Olomouc opět bránit, neboť na trstnou lavici putoval Juraj Mikúš za podražení.

V následné přesilovce Hrabal dvakrát pálil od modré, nejprve do obránce, pak mimo branku a úspěšnější nebyl ani Petružálek. Poté už se Olomouc dostala k vyhození a držela Olomouce daleko od své branky. Vteřinu před koncem početní výhody mohl vyrovnat Miloš Roman, který zkoušel tečovat před brankou, ale Konrádova lapačka byla včas na místě.

Hned po skončení trestu Knotek našel před bránou volného Holce, který ale střílel pouze do Hrubcovy hrudě. V deváté minutě se domácímu celku mohla těžce nevyplatit přílišná aktivita, když se Třinec dostal do protiútoku a v přečíslení čtyři na dva si hráči několika prudkými nahrávkami vyměnili puk, finální přihrávka Krepse však skončila na holeni Staňka. Když se pak v polovině druhé třetiny do zakončení dral Linhart, Jakub Galvas ho zastavil jen za cenu podražení a čtvrtý faul domácích už Oceláři trestali. Domácí vypíchli puk Rothovi pouze k Martinu Adamskému a ten Konráda propálil. Puk se ještě zastavil na brankové čáře, ale tam se nejrychleji zorinetoval Zbyněk Irgl a pohotově puk doklepl až do sítě.

Olomouc se pokusila rychle vrátit do vedení, nejprve nebezpečně střílel Ostřížek, poté zkoušel před bránou tečovat Eberle, ale ani jeden pokus se neshledal s úspěchem. Třetí útočná formace dokázala Třinec zamknout v jeho pásmu a od mantinelu nebezpečně nahazoval Jakub Galvas, před brankou ale nebyl nikdo, kdo by dorážel. Na drhé straně se k dorážce před Konrádem dostal Roman, ale domácího brankáře nepřekonal a stejně tak neuspěl ani olomoucký Jergl po křižmé nahrávce od Fořta. V závěru si Oceláři vypracovali ještě dvě slibné šance. nejprve Marosz hledal před bránu najíždějícího Chmelewskiho, ten ale nedokázal puk zpracovat. V poslední minutě se potom k nebezpečné střele z mezikruží dostával Nosek, ale mířil příliš vysoko a skóre před přestávkou tak zůstalo vyrovnané.

V úvodu třetí třetiny prověřil Hrubce prudkou střelou od modré čáry Knotek a po následném buly se ke střele z první dostal Škůrek, netrefil ale puk ideálně a Hrubec nemusel zasahovat. Druhá útočná formace domácích pak připravila Třinci horké chvilky v jeho obranném pásmu, ale Oceláři dokázali zblokovat každý střelecký pokus. Růžička střílel z kruhů, ale našel pouze připraveného Konráda. O pár okamžiků později se Laš pokusil řešit přečíslení dva na jednoho střelou, ale neuspěl. V pětačtyřicáté minutě se hosté radovali po druhé, když se Zbyněk Irgl hbitě obtočil kolem pravé Konrádovy tyče a poslal puk do sítě.

O minutu později mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Roman, který se snažil dostat k odražené střele Rotha, ale Konrád byl rychlejší. V čtyřicáté osmé minutě Marosz hledal Chmelewskiho křižmou nahrávkou, ale Konrád stihl zasáhnout. Poté se ke střele dostával ještě Hrňa a za Konráda musel zaskočit Strapáč. I v dalších minutách byli třinečtí hráči aktivnější, další nebezpečnou střelou prověřil Konráda obránce Roth.

Šanci dostat se zpět do hry dostali Kohouti jedenáct minut před koncem třetí třetiny, když se Irgl provinil podražením, úvod početní výhody se jim ale příliš nevydařil. Nebezpečnou akcí se až po půl minutě blýskl Knotek, proti jehož střele si Hrubec vůbec nebyl jistý. O minutu později se ještě Holec snažil střílet z nahrávky, ale puk poslal pouze za branku a zbytek oslabení už Oceláři přečkali daleko od své branky. Osm minut před koncem Knotek vybízel před bránou Vyrůbalíka, ale ten nedokázal puk usměrnit na branku. Další minuty se nesly v duchu olomouckých nepřesností, které však Třinec nedokázal trestat ani je využít k vytvoření souvislejšího tlaku.

Tři minuty před koncem Třinec ujel do přečíslení tří proti jednomu. Adamský nabídl puk Polanskému, ale ten Konráda střelou z první nepřekonal. Minutu a půl před koncem druhá útočná formace Kohoutů vybojovala puk v útočném pásmu a domácí se uchýlili ke hře bez brankáře. Teprve patnáct vteřin před koncem ale Vyrůbalík dokázal ohrozit třineckou branku. Hrubec puk vyrazil a poradil si i s následným závarem ve svém brankovišti. Třinec uhájil své vedení a v sezóně bere už sedmé vítězství.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc):Dnes to byl zápas, kdy určitě nebudeme hráčům vytýkat nějaký laxní přístup, prostě soupeř byl lepší. Nám vyšla prvn třetina, ale bylo jasné, že to byla přetahovaná až do konce. Myslím si, že takový zlomový moment byla ta tři vyloučení ve druhé třetině. I když jsme první dvě oslabení ubránili, tak to změnilo hru a pak jsme v té třetí inkasovali. Rozhodující gól, respektive oba ty góly ukázal Zbyněk Irgl, jak je šikovný hráč. Můžeme jen pogratulovat soupeři, ale hráčům nemůžeme nic vytknout, krom těch tří vyloučení.