Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:2)

HC Verva Litvínov

logo

3:2sn

(0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Hosté vstoupili do zápasu lépe a v první třetině získali po zásluze náskok. Už ve 2. minutě Burian po přečíslení usměrnil puk na branku, Janus ale včas zasáhl betonem.

Pavelka ve 4. minutě držel protihráče, ale po něm šel ven i J. Mikuš. Jednu z mála šancí Vervy v první části měl Hübl po chybě v olomoucké rozehrávce. Vedení zajistil Hanákům Juraj Mikuš v signalizované početní výhodě. Po gólu šel ale stejně ven Martin Hanzl, protože měl dostat dvojitý trest. A Jan Knotek potvrdil pověst střelce, z druhé dorážky zvýšil na 2:0.

Vzápětí putoval za katr Skladaný a Jurčík byl s pukem sám před brankou, ale hodně blízko gólmana.

Po změně stran domácí pokračovali v lepším pohybu, hned při prvním střídání se Hübl s Lukešem dostali do přečíslení. Vyloučení Ostřížka ani M. Hanzla stavem nepohnulo. Volala po tom pěkná akce, na jejímž začátku byl Gulův pas a na konci Reichelova teč. Chvíli na to se ujala dorážka Tomáše Pavelky a do třetí části šli žlutí s nadějí.

V bodovou radost ji přetavil v předposlední minutě normální hrací doby Daniel Sørvik, kterého v hledišti nakonec zdravili tři vlajky. Bylo to při powerplay zesílené vyloučením Ostřížka.

Oba slovenští gólmani předtím předvedli své umění, a v prodloužení znovu. Zpočátku v nastaveném čase byli aktivnější hosté, pak se dostali ke slovu i jejich protihráči, ale gól nepadl.

Do nájezdů naskočil za domácí v první sérii Válek a Konráda prostřelil. Nikdo další neuspěl, druhý bod tedy zůstal pod Krušnými horami.

OHLASY

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): Stáli při nás všichni svatí... První třetinu jsme zaspali, měli jsme úplně jinou představu o hře. Vůbec jsme se nedostávali přes obranný val soupeře. Od druhé třetiny se to trochu zlepšilo, dali jsme kontaktní gól, ale Olomouc pořád hrozila z brejkových situací. Dnes jsme z utkání vytěžili úplné maximum. Už to vypadalo, že na body nedosáhneme, ale dokázali jsme využít power play šest na čtyři a srovnat krok. Soupeř trefil dvě tyčky, takže na naší straně bylo i hodně štěstí.