Report ze zápasu OLO vs. PLZ (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(1:2, 0:1, 1:2)

logo

HC Škoda Plzeň

Zápas začala lépe Olomouc, která více držela puk na svých holích a umně kombinovala. Do první velké šance zápasu se dostal Jan Knotek, který objel obránce, ale v presu před Machovským jej nedokázal překonat. Poté měli domácí první přesilovku po vyloučení Kracíka, ta ale vážným ohrožením pro plzeňskou klec nebyla. To ale nevzalo Olomouckým vítr z plachet a dál atakovali plzeňskou obranu.

První ale z ničeho nic udeřila Plzeň. Bekhendovou souhru Němečka s Petrem Kodýtkem zakončil druhý jmenovaný pod břevno Konrádovy brány. Další pobídkou pro gól bylo podražení Jaroměřského, za které šel pykat na trestnou lavici. A Plzeň toho využila. Lukáš Pulpán si našel volný prostor a nechytatelně vypálil, Konrád byl díky dobré cloně bez šance.

Olomouc se nenechala a za dvě minuty bylo sníženo. Kapitán Vyrůbalík poslal puk do ohně před bránou a tam se nejrychleji zorientoval Tomáš Fořt, který dorazil puk za záda Machovského. Olomouc chtěla ve třetině ještě srovnat, to se však přes přesilovou hru a šanci Skladaného nepovedlo.

Plzeň začala druhou třetinu aktivně, ale dlouho jí to nevydrželo. Olomouc opět převzala otěže a byla z toho obrovská šance Knotka se Strapáčem. Ti se ocitli úplně sami před Machovským. Nejprve plzeňský gólman vychytal Knotka a fantasticky si v rozkleku poradil s nedůrazným zakončením Strapáče. Olomoucký tlak gradoval. Ostřížek trefil z nulového úhlu protilehlou šibenici, puk ale vypadl ven z brány. Indiánům nepomohl ani oddechový čas a dále byli pod velkou palbou, držel je ale skvělý Machovský.

Plzeň ale opět z ničeho udeřila. V polovině utkání se na chvíli dostala do útočného pásma, Čerešňák vystřelil od modré a Dominik Kubalík těsně před Konrádem ztečoval puk mimo jeho dosah. To Olomouc na chvíli vykolejilo, do tlaku se dostala až po šanci Ostřížka, který v dobré pozici netrefil růžek brány. Plzeň dokázala ale hru vyrovnat a snažila se i o útočení, možnosti Lva a Vondráčka Konráda ohrozily. Skóre se však ve druhé třetině už neměnilo.

Ve třetí třetině opět jako první udeřila Plzeň. Jaroslav Kracík sebral puk do rychlého protiútoku, od mantinelu si najel až před Konráda a zavěsil mu puk nad rameno. Pro olomouckou jedničku to byla poslední akce, Konráda vystřídal Martin Falter. Indiáni mohli s luxusním náskokem se soustředit pouze na obranu a Kohouti se jen těžko dostávali do útočného pásma. Až v polovině třetině se připomněl Ostřížek svou jemnou tečí střely od modré, na cestě puku do brány byl ale opět Machovský.

Stejně tak zastavil i dorážku Hermana, který měl snížení na dosah. Na ledě se přiostřilo kvůli zvyšujícímu se olomouckému tlaku do brány a vzniklo i pár šarvátek. Z jedné byla olomoucká přesilovka, ale plzeňská obrana obstála i v oslabení. Kohouti ale nadále působili v útočném pásmu a dočkali se snížení. Navrátilec po zranění Tomáš Mikúš naservíroval puk Františku Skladanému a ten zblízka plzeňského gólmana překonal. O naději však domácí přišli brzy. Petr Kodýtek vnesl do plzeňských řad opět uklidnění svou šikovností, která měla gólovou tečku. Domácí i přes přesilovku se na další gól nezmohli a tak si všechny tři body z utkání odváží Plzeň.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Plzeň hrála dobře z obrany. Přesto, že jsme dostali pět gólů, tak nám to prohrály naše nevstřelené góly. To je každý zápas, strašně se trápíme, převaha není rozhodující, rozhodující jsou góly. Kdybychom si ty šance nevytvářeli, tak neřeknu, ale tohle je pro nás strašně těžké. Nevím, co na hře změnit, musíme si to rozebrat. Asi začneme trénovat střelbu do prázdné brány, abychom alespoň tyto šance proměňovali.