Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:1)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:1

(0:1, 1:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začal s nedovoleným bráněním Juraje Mikúše, ale domácí příležistost přesilovky nevyužili, Kohouti je do ničeho nepustili. Povedený tlak do brány spustil svou ranou na Bartošáka Galvas, Olomouc se ale taky neprosadila. Hru plnou zblokovaných střel přerušil až svým faulem na Eberleho Sturzc a hosté si tak mohli také zahrát přesilovku. Tu po půl minutě využil František Skladaný , který si narazil na modré s Lašem a pádil do brány, kde se štěstím procedil puk mezi betony Bartošáka.

Poté se opět ocitl na trestné Juraj Mikúš, který tentokrát soupeře zahákoval. Domácí přesilovka ale opět dopadla neslavně, jedinou střelu Slobody si Konrád našel. Od této chvíle začaly Vítkovice mít více puk na holích, ovšem většinou mimo útočné pásmo. Kohouti zase naopak podnikali rychlé protiútoky. Při jednom z nich Strapáč nastřelil tyč. Třetí olomoucký faul spáchal Eberle a Vítkovicím se už dařilo lépe. U možností Hrbase a Urbance už se Konrád musel pořádně natáhnout.

Druhou třetinu začali lépe hosté, kteří měli více puk na holích a ohrozili pár ranami Bartošáka. Tentokráte ale udeřili z ničeho hosté, když si na dlouhý pas Baranky sjel Ondřej Roman, obtočil se kolem obránce, od mantinelu si najel a zavěsil nad Konrádovo rameno. V polovině utkání odjel na trestnou lavici za nedovolené bránění Klok, Olomouc až na jednu rychlou akci a střelu Strapáče byla bezzubá.

Poté si vyzkoušeli už čtvrtou přesilovku domácí po faulu Knotka, ale opět se Konrád příliš nezpotil. Velkou možností pro Rideru byl odpískaný faul Vyrůbalíka, který ale sudí po vzájemné poradě odvolali a dohrál se zbytek klasické přesilovky, v níž Baranka provětral lapačku olomouckého gólmana. Do konce třetiny se pokusili poslat opět do vedení Olomouc Eberle a Knotek, ale neuspěli.

Na začátku třetí třetiny oba soupeři jakoby vyčkávali, s čím ten druhý přijde. Uťalo to až vyloučení Knotka, po kterém měli Vítkovice další přesilovku. A tu už využili. Střela Slobody se dostala do chumlu hráčů před bránou, kde byl nejdůraznější Patrik Zdráhal. Ulehčit srovnání hostům nabídl faulem Němec. Kohouti přesilovku hráli dobře, zavřeli domácí v pásmu, ale střely od modré pochytal buď Bartošák nebo domácí obrana.

Logicky pak měli více ze hry olomoučtí hokejisté, ale jejich střely spolehlivě lapal Bartošák. Jednou se vydali domácí do pásma a byl z toho gól. Ivan Baranka prostřelil svou dělovku vše, puk zastavila až síť Konrádovy brány. To na chvíli vzalo hostům vítr z plachet, ale nevzdali se a tlačili na Vítkovice. Po faulu Urbance měli přesilovku, svoje působení před Bartošákem ale nepřetavili ve střely.

Těsně před koncem přesilovky ještě fauloval Kolouch a Olomouc si pět sekund zkusila přesilovku šesti na tři. Tu nevyužila a následně sevřela domácí ve čtyřech před Bartošákem. Juraj Mikúš trefil tyč a obrovskou šanci měl i Knotek, Olomouci však nebylo přáno a tak zůstala bez bodu. Všechny tři si nechali domácí v Ostravar aréně.