Report ze zápasu VIT vs. OLO (0:2)

HC Vítkovice Ridera

logo

0:2

(0:1, 0:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Vítkovičtí se museli už po necelých třech minutách bránit, když byl na dvě minuty na trestnou lavici odeslán Kurovský. A Kohouti nabídnutou přesilovou hrou nepohrdli. Jakub Galvas vyvezl puk do středního pásma, kde jej předal Jakubu Hermanovi. Olomoucká jednasedmdesátka si pak všimla nalevo najíždějícího Romana Vlacha, který prostřelil přesouvajícího se Dolejše mezi betony.

Ve dvanácté minutě našel Jakub Galvas znovu Romana Vlacha, který to zkusil z bezprostřední blízkosti, na vítkovického brankáře si ale nepřišel. Do samostatného úniku se pak dostal Eberle, který ale tváří v tvář domácímu strážci svatyně nedokázal dostat puk mezi tři tyče.

O minutu později to už v kleče zkusil Mrázek, trefil ale jen výstroj připraveného Dolejše. V polovině utkání se Hanáci radovali z druhé branky, když odražený puk tečoval těsně před vítkovickým brankářem do odkryté svatyně Vilém Burian.

Chvíli na to zahrozil na druhé straně Tomi, z bezprostřední blízkosti ale poslal puk jen do Konrádova náručí. V poslední minutě prostřední části se před olomouckou klec prohnal Hrbas, skákavý kotouč ale neměl kdo doklepnout za Konráda.

Jedenáct minut před koncem zkusil překvapit maskovaného muže Kohoutů ex-olomoucký Petr Kolouch. Vítkovický útočník se prohnal před olomouckou branku, trefil ale jen připraveného gólmana Hanáků. Necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem sáhli domácí ke hře bez brankáře. Na olomouckou obranu ale hledali recept dlouho marně.

Až čtyřicet osm vteřin před koncem pořádně vystrašil Olomoucké Baranka, jehož střela proletěla těsně kolem tyčky klece Hanáků. Snížit náskok Kohoutů už ale domácí nestihli.