Report ze zápasu OLO vs. VIT (0:5)

HC Olomouc

logo

0:5

(0:0, 0:5, 0:0)

logo

HC Vítkovice Ridera

Oba týmy začaly v úvodní třetině opatrně, ani jeden z nich nechtěl udělat chybu. Do první velké šance zápasu se dostali domácí Dvořák s Pernickým, ale ani natřikrát Malíka nepřekonali. Úvodní šance Kohouty nabudila, drželi Vítkovické v jejich pásmu, ale svůj tlak v branku neproměnili.

Po pěti minutách hry se Jan Tichý provinil ve vlastním obranném pásmu hákováním a hosté si zahráli přesilovou hru. V té nebezpečně kombinoval Lewandowski s Vojtovičem, ale Machatý udržel čisté konto a početní výhoda zůstala nevyužita.

Posléze se oba týmy soustředily zejména na defenzivu, útočníci měli problém se dostat s pukem na holi přes střední pásmo. Ve větší šanci se ocitl Ivan, ale jeho pokus Machatý vyrazil ramenem. Domácí hráči si poté přidělali starosti, když se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění a museli zůstat na ledě. Vítkovičtí se jejich únavy snažili využít, svírali Hanáky v pásmu, finální střela Vojtoviče ale za Machatého neprošla a Kohouti se osvobodili. V závěru první třetiny unikli do přečíslení dva na jednoho Tobiáš Handl s Ondřejem Tichým, ale Tichý nedokázal překonat hostujícího brankáře.

Hosté jako kdyby začali hrát až ve druhé třetině. Jestliže v první třetině měli více ze hry Kohouti, Vítkovičtí hned v úvodu prostřední periody ukázali, že si přijeli pro body do tabulky. Po osmnácti vteřinách druhé části se lehkou tečí prosadil Jakub Lewandowski. O čtyřiatřicet sekund později na tom byli domácí ještě hůře. Machatého překonal Jiří Tvrdý a Kohouti museli dohánět dvoubrankovou ztrátu.

Vstřelené góly hosty nabudily, Hanáci měli problémy se dostat z pásma a vůbec ohrozit hostujícího brankáře. Do největší akce domácích se dostal Ondřej Tichý, když se ocitl sám před Malíkem, ale překonat ho nedokázal. Chvilku po polovině utkání udeřili Vítkovičtí potřetí. Ivan Ivan z mezikruží poslal puk pod betony domácího brankáře. A hned vzápětí inkasovali domácí čtvrtý gól, druhý gól v zápase si připsal Jakub Lewandowski. Hanáci poté vystřídali gólmany, Machatého nahradil Kaplan.

Okamžitě po inkasování se domácí vrhli zpět do boje. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Handl a Pernický, vzájemná přihrávka byla zblokovaná bránícím hráčem. I v druhé polovině prostřední třetiny měli více ze hry hosté, ale domácí gólman svůj tým podržel. Už se zdálo, že do kabin se půjde za stavu 0:4, ale v úplném závěru třetiny ujeli Vítkovičtí do přečíslení dva na jednoho a Ivan Ivan si připsal druhý gól v utkání.

Ve třetí třetině se Kohouti vrátili ke své hře, podnikali nebezpečné výpady na soupeřovu branku, ale Nick Malík byl neprůstřelný. Do nebezpečné situace se dostal Tomajko, když se dvěma spoluhráči dorážel před hostujícím gólmanem. Hosté dostali možnost přesilové hry, ale početní výhodu nezužitkovali, domácí pozorně bránili. V závěru utkání byl vyloučen Brada a domácí měli výhodu jednoho hráče v poli. Snažili se vstřelit alespoň čestný gól, ale i Handlovu tečovanou střelu Malík kryl. Mladší dorost podlehl Vítkovicím 0:5.

OHLASY

Pavel Sedlák (HC Olomouc): Po debaklu v Třinci jsme do utkání chtěli nastoupit zodpovědně, s nasazením, bojovností, což se nám povedlo. Výpadek v první minutě druhé třetiny určil ráz utkání, my jsme neproměnili šance, Vítkovičtí ano a bylo rozhodnuto. Ale musím kluky pochválit za nasazení, bojovnost.