Report ze zápasu OLO vs. PRE (1:9)

HC Olomouc

logo

1:9

(1:2, 0:2, 0:5)

logo

HC ZUBR Přerov

Do utkání vstoupili lépe hosté, už po jedné odehrané minutě zahrozil únikem Chytil, kterého na poslední chvíli zadržel jen faul jednoho z domácích hráčů. Dominik Dvořáček ale následnou přesilovou hru proměnil už po třiceti sedmi sekundách a poslal Přerov do vedení.

I nadále byli Zubři aktivnější, bruslili rychleji a díky tomu si také připisovali jednu střelu za druhou, ale co neskončilo na chráničích Kohoutů, s tím si poradil brankář Jan Machatý. Také Olomouc dostala dvě příležitosti dát gól v přesilové hře a Rosecký se dostal k nebezpečné střele z těsné blízkosti branky hostů, ale puk za Rachůnka nedostal. V druhé přesilové hře si Olomouc nevypracovala ani výraznější šance, naopak do přečíslení dva na jednoho unikli Chytil s Barveníčkem a Machatý měl plné ruce práce, aby udržel skóre nezměněné.

V jedenácté minutě se ke střele z mezikruží dostal Ondřej Tichý a ačkoliv nastřelil jen bránícího hráče, puk mu vrátil Rosecký a Tichý ho skvělým důrazem procpal přes Rachůnka do branky.

Jen o minutu a půl později mohl jít Přerov zpět do vedení, poté, co domácí obránci zapomněli před vlastní brankou Šimanského, ale ten puk vyhodil až do ochranné sítě. Na další branku tak přerovští čekali až do šestnácté minuty, kdy střelou z první překonal Machatého Jan Štědrý. O chvíli později mohl srovnat znovu Ondřej Tichý, ale jeho střela mezi betony mířila příliš vysoko a Rachůnek si ji pohlídal. Ve zbytku třetiny už nepřišly žádné výraznější šance a tak šli do šaten spokojenější hosté.

Jak aktivně Zubři nastoupili do první třetiny, tak se jim dařilo i v druhé. Branky v prvních minutách sice nedosáhli, ale ze hry měli mnohem více než domácí Kohouti. Ti se dostávali jen k ojedinělým střelám z dálky, zato Přerovu v sedmadvacáté minutě k brance chyběl jen kousek. Hlaváč zkusil překvapit Machatého střelou z úhlu a jeho spoluhráči poté důrazně napadali před brankovištěm, kam se kotouč odrazil. Žádný z nich ho ale nedokázal najít dřív než olomoucký obránce.

V 33. minutě byl za podražení vyloučen Hladiš a Přerovu se naskytla další přesilová hra. V ní nebezpečně střílel Hlaváč, navíc Machatý měl zakrytý výhled, ale se štěstím se olomouckému brankáři podařilo udržet stav 1:2. O chvíli později se musel vypořádat také s tečí těsně před svou bránou, ale i tentokrát byl jeho beton včas na místě.

Branky se Přerov dočkal až jedenáct vteřin po skončení přesilové hry, když si nikým nehlídaný Dominik Dvořáček sjel před branku a nabídnutou přihrávku poslal za bezmocného Machatého. O dvě minuty později navíc další přesný zásah přidal Lukáš Raška, který prudce vypálil od modré čáry a puk se zastavil až v síti. V poslední minutě byl ještě za sekání potrestán Šimanský, ale Olomouc svou výhodu nevyužila, ačkoliv se deset vteřin před koncem k nebezpečné dorážce dostal Tomajko.

Také v poslední části Přerov potvrzoval svou dominanci na ledě, ačkoliv musel čelit zkraje třetiny dvěma přesilovkám domácích. V té druhé ale dokázali Zubři držet Olomouc v jejím obranném pásmu a Indrák se dokonce prokličkoval z pukem až před Machatého, přestože cestu přes něj už nenašel. Co se nepovedlo jemu, to dokázal o osmdesát vteřin později Jan Barveníček, když jím přihrávaný puk zůstal ležet před bránou a on si jej sám dojel, načež prostřelil Machatého mezi betony.

Jen šestnáct vteřin trvalo, než Přerov přidal šestou branku. Olomouc ztratila puk v útočném pásmu a z následného protiútoku se na dvakrát dokázal prosadit Jan Štědrý. V jednapadesáté minutě za Machatého zády zazvonila levá tyč, ale skóre zůstalo nezměněné. Ani z přesilové hry po faulu Tomajka Přerov své vedení nenavýšil.

To se mu povedlo až v 55. minutě, kdy se nešťastně srazil jeden z olomouckých obránců s čárovým rozhodčím a Zubři tak šli do přečíslení tři na jednoho. Chytil předal puk Janu Barveníčkovi a ten z první prostřelil brankáře Machatého. V další přesilové hře asi o minutu později přidal osmou branku Daniel Indrák a tentýž hráč uzavřel v poslední minutě skóre přesnou střelou z prostoru mezi kruhy. Tři body z utkání si tak odváží HC Zubři Přerov.