Report ze zápasu LIT vs. OLO (0:3)

HC Verva Litvínov

logo

0:3

(0:1, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Proti Litvínovu nastoupili olomoučtí hokejisté oslabení o Miroslava Holce, na jehož místo nastoupil David Ostřížek.

Hosté povzbuzeni pátečním napravením reputace po debaklu v Plzni vítězstvím nad Libercem začali utkání lépe. Už proto, že již v 5. vteřině zápasu byl vyloučen Lukeš. Petrásek se brzy zahřál, za to Litvínovští zahrozili až v 7. minutě po přečíslení Trávníčka s Kubátem.

Důležitý byl přelom třetiny, k Jánskému přisedl na trestnou lavici Gula, kterému sudí odpískali podražení v souboji před brankou a dvojnásobnou přesilovku využili hosté ranou Davida Škůrka. Petráskovy minuty bez inkasovaného gólu tak skončily na čísle 138.

Domácí se první přesilovky dočkali ve 14. minutě (Vlach), ale proti defenzívě Hanáků se prosazovali až do konce třetiny obtížně.

Druhá část dopadla stejně, znovu se prosadili pouze bíločervení a znovu z přesilovky. Verva své dvě početní výhody (24. Eberle, 34. Knotek) nevyužila, naopak po zlém vstupu do třetiny a šancích Jergla a Buriana mohla být ráda, že znovu neinkasovala.

V polovině třetiny měl asi největší možnost černých Hanzl, vyjel si mezi kruhy, Konrád zachránil. Při Matouškově ráně minutu na to mu pomohlo břevno. Jánského trest využil švihem z pravého kruhu pod horní tyčku David Ostřížek, 0:2.

Obraz hry ve třetím dějství se nezměnil, dobře organizovaná olomoucká obrana odolávala a útočná síla HCVL měla do té v předchozích dvou zápasech daleko. Venerovi svěřenci tentokrát neudeřili v přesilovce, ale v oslabení, při vyloučení Ondruška. František Skladaný řešil přečíslení střelou nahoru a byl úspěšný.

Litvínov dopíjel pověstný kalich, Válek z asi nejlepší čtvrté formace našel připravený Konrádův beton a Hübl v 53. minutě trefil tyč. Olomouc si tak podruhé v řadě došla pro vítězství 3:0.

OHLASY

Darek Stránský (HC Verva Litvínov): První třetina byla od nás špatná, bez pohybu, všude jsme byli o krok později. Navíc dvě vyloučení a gól v oslabení. Ve druhé třetině, zrovna v době když už jsme se dá se říct zvedali, přišel další trest a druhý inkasovaný gól. Třetí gól při naší přesilovce už byl spíše kosmetický, neměli jsme dnes sílu s utkáním něco udělat. Soupeř dobře a rychle kombinoval, často střílel, v tom byl rozdíl. Čtvrtá lajna? Jediná držela se soupeřem krok. Matouškova premiéra? Nebál bych se říct, že byl dnes naším nejlepším hráčem. Bojoval, byl důrazný, tlačil se do branky, byl vidět. Kubátovo zranění? Je to v dolní polovině těla. Nemělo by to být vážné, ale nedokážu teď říct, zda bude moci nastoupit v dalších utkáních. Ukáže se až v týdnu.