Report ze zápasu OLO vs. JIH (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3p

(1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)

logo

HC Dukla Jihlava

Olomouc začala pořádně zostra, už po prvních deseti vteřinách se hnal před jihlavskou branku Knotek, tomu ale v zakončení zabránil vracející se Hamil. Netrvalo dlouho a Hanáci znovu vyrazili do útoku. Jaroměřský vyslal do útoku Jergla, který ještě našel volného Holce. Proti střele olomoucké jedenáctky se ale Volden stačil včas přesunout.

O půl minuty později uháněla před svatyni Jihlavy čtvrtá lajna Kohoutů, Mráz ale puk pod padajícím hráčem neprocpal. Ve vlastním oslabení to v šesté minutě zkusil specialisty na početní nevýhody, Laš, Volden ale proti jeho střele nastavil beton. Na druhé straně pak zahrozili Jihlavští, když nahození Bryhnisveena doráželi hned dva hostující hráči. Olomoucký brankář si ale s pokusy důrazných hráčů dokázal poradit.

Ve dvanácté minutě našel důrazný Čachotský najíždějícího Hamilla, který ale na pozorného Konráda vyzrát nedokázal. O minutu později se však důrazný Robert Zachary Hamill po Zemanově přihrávce v přesilovce radoval z první branky, která Jihlavu poslala do vedení. Pak byl ale právě Hamill poslán na trestnou lavici a vyloučení jihlavského útočníka trestali i Olomoučtí, když na sebe Irgl stáhl pozornost většiny bránících hráčů a Vilém Burian pak přesnou střelou zaskočil Voldena.

Hned na začátku druhé třetiny hledal cestu do útoku Knotek, aktivnímu centrovi ale v zakončení na poslední chvíli zabránila hokejka jednoho z vracejících se hráčů. O pět minut později však dostal dost prostoru Miroslav Holec, který poslal puk mezi betony jihlavského brankáře a Olomouc poprvé vedla. Pět minut před koncem prostřední části mohli Hanáci navýšit své vedení, když olomoucký kapitán naservíroval puk Eberlemu. Olomoucká patnáctka ale mířila těsně vedle branky Dukly.

Jen dvě minuty před koncem prostřední části však zmatku před olomouckou brankou využili Jihlavští. Jeden z hostujících hráčů pak poslal puk na volného Adama Zemana, který z mezikruží mířil přesně za Konrádova záda. Ještě pár vteřin před druhou sirénou prošla Strapáčova přihrávka až na Jergla, který však sám před jihlavským brankářem nedokázal dostat puk mezi tři tyče.

Ve 46. minutě zkoušeli Voldenovu pozornost Laš s Knotkem, ani jeden z olomouckých útočníků však na hostujícího strážce svatyně vyzrát nedokázal. Pět minut před koncem utkání využil dobré přihrávky u modré čáry ex-olomoucký Diviš. Proti zkušenému útočníkovi se však Konrád položil a puk za svá záda nepustil.

Dvě vteřiny před koncem měli na holích rozhodující branku Jergl s Hemanem. Mladší z útočníků ještě počkal na lepší postavení Hermana, ten ale z těsné blízkosti mířil těsně vedle Voldenovy svatyně. Rozhodnout tak muselo až prodloužení. Už na začátku nastavené pětiminutovky dlouho kombinovali v útočném pásmu Zeman s Čachotským, o chvíli později však dokázal vyzrát na olomouckého brankáře Lukáš Žálčík, který tak vystřelil Jihlavě bod navíc.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc: Řekl bych, že jsme hráli dobře do stavu 2:1. V první polovině jsme hráli hodně aktivně a i když se Jihlavě podařilo dát první gól a jít do vedení, povedlo se nám to otočit. Myslím si, že jsme mohli dát určitě víc gólů než dva. Bylo z toho hubené vedení a po vyrovnávacím gólu se hra srovnala. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři pětky a chtěli jsme utkání rozhodnout ve svůj prospěch, bohužel jsme tam ale měli zase dvě oslabení, která nás stála spoustu sil. Na rozhodnutí nezbyly síly a v prodloužení dala gól Jihlava. Jeden bod je málo. Řekl bych, že jsme první půlku byli lepší, v závěru si nějaké šance vypracovala Jihlava, takže dělba bodů byla po základní hrací době spravedlivá.