Report ze zápasu OLO vs. TRN (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3sn

(1:1, 0:2, 0:2 - 0:0)

logo

HC Dukla Trenčín

Trenčín s Olomoucí na sebe v přípravě narážejí už tradičně. Před rokem patřila obě utkání jednoznačně Olomouci, která vyhrála na domácím ledě 5:0 a v Trenčíne 4:0. Oproti loňské přípravě však Dukla výrazně překopala svůj kádr a tak se dalo očekávat zajímavé utkání.

Že Trenčín přijel s úplně jiným týmem se potvrdilo jen po 26 vteřinách, když Radivojevič poslal podél levého mantinelu Ondreje Mikulu, jenž se natlačil před Martina Faltera a přesnou střelou pod horní tyč otevřel skóre. Domácí však poté svého soupeře začali přehrávat a jejich snahu korunoval v šesté minutě Roman Rác, jenž prakticky okopíroval akci Mikuly, pouze zakončoval střelou nízko při zemi. Rychlý obrat mohl završit jen o minutu a půl později Kevin Sundher, ale jeho střelu si Hiadlovský pohlídal.

V deváté minutě opět zahrozil také Trenčín, Radivojevič překvapil Vyrůbalíka svou rychlostí a dojel vyhozený puk dříve, načež se dostal ještě i ke střele, ale Falter si ji pohlídal i s dorážkou Mikuly. Další příležitost se hostům naskytla asi o pět minut později, když olomoucký brankář za svou bránou rozehrál přímo na Bezucha, ten si však netroufl vyjet kolem obrany domácích a raději podržel puk do příjezdu spoluhráčů.

Olomouc po většinu času spíše ostřelovala trenčínského brankáře, ale v závěru třetiny si Holec s Hermanem dokázali vytvořit přečíslení dvou proti jednomu. Ačkoliv Holcovi první pokus o přihrávku nevyšel, Hiadlovský mu puk poslal nazpět a nahrávka na Hermana napodruhé prošla, olomoucký útočník však již dělal oblouk, aby sám neskončil v brance.

Bleskový nástup předvedla Dukla i v druhé třetině, když jí ke vstřelení branky stačily tři minuty. O tu se postaral Branko Radivojevič, na jehož kličku byl Falter krátký. Olomouci se poté naskytlo hned několik šancí na vyrovnání, v podobě přesilových her, gólu se ale nedočkali. Naopak chybovali ve vlastním pásmu a Falter musel předvést mrštný beton proti střele z první od Frühaufa.

Až v úvodu třetí přesilovky v druhé třetině projevil zdravou drzost Rác, který se pokusil natlačit do brankoviště Hiadlovského, a ačkoliv nevstřelil branku, vybojoval více než minutu a půl trvající dvojnásobnou početní výhodu. Trápení Kohoutů však pokračovalo.

Ve 37. minutě se Trenčín dostal do přečíslení tří proti jednomu, ale Bezuch vzal celou akci na sebe a přestřelil Falterovu branku. Dvoubrankového vedení se tak hosté dočkali až 62 vteřin před koncem, když Tomáš Bulík vystřelil nad lapačku olomouckého brankáře.

V poslední třetině se Kohouti snažili o to, co se Trenčínu podařilo dvakrát před tím a od prvních vteřin na soupeře doráželi, k zajímavé střele se dostal František Skladaný, který ale na Hiadlovského nevyzrál. Na začátku 43. minuty ale vyslal Staněk do samostatného úniku Aleše Jergla, který přesnou střelou rozvlnil síť a dostal domácí opět na kontakt.

O tři minuty později navíc Jergl vyzval ke střele z první Ráce, ale jeho pokus Hiadlovský vyrazil pohotovým zákrokem betonem. Sám před bránou zůstal také Macuh, jenž skákavou přihrávku nedokázal tečovat do branky. O tlak se domácí připravili sami faulem Knotka pět minut před koncem. V nabídnuté přesilovce Trenčín zahrozil několika slibnými šancemi, ale všem akcím chybělo přesnější zakončení.

Po skončení oslabení se Kohouti nadechli k poslednímu tlaku, při kterém fanoušky zvedl ze sedaček Knotek, který však v jasné šanci rozvlnil síť pouze zvenčí. O několik okamžiků později však dostal novou nabídku na střelu z první a místo zakončení nahrál na hranici brankoviště Martinu Vyrůbalíkovi, jenž se nemohl zmýlit.

Šedesát minut o vítězi nerozhodlo a dalo tak další náboj prodloužení, jež bylo v plánu bez ohledu na výsledek. Hru ve třech začala lépe Olomouc – Skladaný s Knotkem se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, ale v kombinaci jim zabránil vracející se obránce. Na druhé straně na Bezucha po střele Cebáka zívala prázdná brána, ale také jeho na poslední chvíli zastavil obránce soupeře. 34 vteřin před koncem byl pak při pokusu o průnik faulován Jan Eberle, jenž však v následném trestném střílení přestřelil.

V samostatných nájezdech přinesla prvního střelce až druhá série, když prudkou střelou pod horní tyč zakončil Kevin Sundher. Trenčínu se odpovědět nepodařilo, a tak si vítězství nakonec odnesli domácí.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Špatně jsme začali, hned první střídání jsme dostali gól. Myslím si, že první a druhá třetina nebyla z naší strany úplně tak jak bychom chtěli a ve třetí jsme se zlepšili, vyrovnali jsme a pak ty nájezdy, tam jsme samozřejmě rádi, že jsme to urvali. Nutno říct, že Trenčín hrál výborně, ale my máme určitě navíc.