Report ze zápasu OLO vs. KOU (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(1:0, 2:0, 0:0)

logo

HCM Warrior Brno

Už v šesté minutě se na Hasalu hnal osamocený Mudrych, olomoucký brankář ale nezazmatkoval, počkal si na pohyb a proti střele z mezikruží nastavil pravý beton. O chvíli později se ale gólman domácích postaral o dramatické chvilky, když se rozhodl vyjet až téměř k modré čáře a vypíchnout puk jednomu z hostujících hráčů. To se mu sice povedlo, vracející se Olomoučtí však ještě raději rychle odehráli kotouč pryč ze svého pásma.

Jako první se pak z gólu radovali přece jen domácí. Kalačovu střelu stačil hostující brankář ještě vyrazit, puk se ale dostal k volnému Davidu Štefkovi, který neměl problém jej doklepnout do branky.

Na začátku druhé třetiny Hanáci své soupeře pořádně zatlačili, obranu hostů téměř vyšachovali a po pár přihrávkách se snažili docpat puk až mezi tři tyče. Atanasiadis se však v bráně roztál a kotouč za svá záda nepustil. Ve 30. minutě se do útoku protáhl Kořenek a snažil se ještě jednou rukou přes dotírající hráče dostat puk k pravé tyči, Atanasiadis se však stihl přesunout s skulinky ucpat.

O pár minut později se ale právě Matěj Kořenek radoval z gólu, když z levého kruhu mířil přesně do růžku branky Warrioru. Ve třicáté šesté minutě si Hanáci zahráli další přesilovku a Atanasiadis se musel hodně otáčet. Nejprve to z těsné blízkosti zkoušeli Kalač se Štefkou, téměř od modré pak Kořenek, proti jehož střele vytáhl hostující brankář efektní zákrok lapačkou a přerušil hru.

Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny znovu zahrozil Štefka, bekhendem ale puk mezi betony Atanasiadise neprocpal. Jen o chvíli později si však domácí pojistili tři body, když třetí branku Kohoutů přidal Jiří Krátký.