Report ze zápasu KOU vs. OLO (1:3)

HCM Warrior Brno

logo

1:3

(0:0, 1:1, 0:2)

logo

HC Olomouc

Na rozdíl od předchozích tří vzájemných utkání se tentokrát fanoušci gólu v první třetině nedočkali. Na konci úvodní dvacetiminutovky si však Kohouti zahráli část první přesilové hry, která se nakonec přelila i do prostřední periody. Využít početní výhodu se však Hanákům nepodařilo.

O chvíli později se však olomoucký výběr přece jen radoval z první branky, když na domácího strážce svatyně vyzrál Vítězslav Klesla a Kohouty poslal do vedení. Téměř v polovině utkání si Hanáci zahráli hned dvojnásobnou přesilovku, ani v té se jim však nedařilo podle představ. Své přesilovkové dovednosti si pak mohli vyzkoušet i domácí, ani ti ale faul Kořenka potrestat nedokázali.

Chvíli před koncem druhé třetiny se však přece jen rozvlnila síť za zády Mokrého, když přesnou střelou srovnal krok Filip Klimeš. I třetí třetina začala dvěma tresty, oba týmy si však znovu vedly stejně bezzubě. Jedenáct minut před koncem utkání však vrátil Kohoutům vedení Jiří Krátký.

Warrior zariskoval a minutu a půl před závěrečnou sirénou vsadil na hru bez brankáře. Pojistku tříbodové výhry však gólem do prázdné branky přidal Matěj Kořenek.