Report ze zápasu SPA vs. OLO (3:2)

HC Sparta Praha

logo

3:2

(1:1 ,0:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Na první gól se v Tipsport areně čekalo pouhých padesát sekund. Ihned po vzahování v obranném pásmu Sparty totiž vypálil Josef Podlaha a otevřel skóre zápasu. Vyrovnání se svěřenci Pavla Gefferta dočkali o sedm minut později. Pšenička velmi dobře prošel až za olomouckou obranu, přihrál Ondřeji Procházkovi, který dostal kotouč za záda Matouška.

Ve druhé desetiminutovce měli výraznější převahu hosté, což bylo způsobeno také dvěma přesilovkami. V obou si vytvořili hned několik výrazných šancí, štěstí stálo ale na straně domácích, které hned ve čtyřech případech zachránila branková konstrukce. Do konce třetiny se už skóre nezměnilo a do kabin odcházeli hráči za stavu 1:1.


Lepší vstup do druhé třetiny měli domácí, kteří ihned po buly zahrozili střelami Bílka a Janduse, Matoušek ale oba zákroky zlikvidoval. Další šanci na gól dostali sparťané v šestadvacáté minutě, když za držení poslali rozhodčí na trestnou lavici Szturce. Hosté však oslabení zvládli bez výraznějších potíží. Když se pak na jedné straně neujaly pokusy Rouska a Procházky a na druhé straně teč Beiera a střela Paličky, bylo skóre před třetí třetinou stále 1:1.


Také start třetí dvacetiminutovky měli lepší sparťané. Procházka si vypracoval šanci jen pár sekund po začátku, Matoušek ale předváděl celý zápas velmi dobrý výkon. Pražany nezastavilo ani oslabení, a tak si hostující kouč vzal oddechový čas. To byl pro jeho mužstvo správný impuls. Ve 46. minutě totiž Olomoucké poslal opět do vedení Pavel Tomaník, který tváří v tvář překonal Hofmana.

Radost hostů ale netrvala dlouho, vyrovnané skóre zařídil o minutu později Ondřej Procházka, když přesnou tečí usměrnil střelu Janduse. Tři body pro svěřence Pavla Gefferta pak vystřelil necelých pět minut před koncem Lukáš Rousek, který se prokličkoval až před olomouckého brankáře, jehož bez problémů prostřelil a sparťané slaví výhru i v druhém utkání v sezoně.