Report ze zápasu OLO vs. PLZ (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(1:1, 0:3, 2:0)

logo

HC Škoda Plzeň

V úvodu utkání se zdálo, že hosté ještě pořádně nezaregistrovali, že zápas začal. Domácí, ač tabulkově by na tom měli být hůře než soupeř, nezačali špatně, když na konci páté minuty odskočili do vedení. Palička předvedl pěkné uvolnění za brankou a našel zcela volného Pavla Tomaníka, který překonal Berana.

Tato úvodní branka Plzeň probrala a hosté přidali na tempu. Netrvalo dlouho a na světelné tabuli svítil vyrovnaný stav. Hosté vystihli rozehrávku domácích a na Petra Ereta zívala odkrytá branka, neboť Matoušek drobně zakolísal.

V pokračování první třetiny převzali otěže utkání hosté, když zasypávali Matouška střelami z různých úhlů i pozic. Domácí brankář všem pokusům odolal. Na druhé straně si Beran musel dávat pozor na pokus Hustáka, ale ani on za svá záda další kotouč nepropustil.

V úvodu prostřední periody hráli Kohouti početní výhody, Plzeň v oslabení špatně střídala a musela pykat za příliš mnoho hráčů na ledové ploše a domácí měli jedenatřicet sekund dlouhou přesilovou hru pěti proti třem. Přestože si vypracovali několik povedených šancí na Berana v brance hostů si nepřišli.

Naopak hosté si s nabídnutou početní výhodou po vyloučení Hajšmana poradili na výbornou, když Štěpán Hanzlík lehkou tečí poslal puk za Matouškova záda. Vedení vlilo plzeňským hráčům novou krev do žil a pokračovali v náporu. To se jim vyplatilo, když Josef Roubal našel osamoceného Jakuba Poura, který poslal hosty do dvoubrankového náskoku.

Domácí v druhé desetiminutovce prostřední třetiny hráli další přesilové hry, ale ani jednu z nich nevyužili. Oproti tomu Plzeň další vyloučení domácích znovu trestala, když kotouč do branky poslal Štěpán Hanzlík po Eretově perfektní přihrávce.

V úvodu třetí části hry Kohouti přidali na tempu a i díky přesilovým hrám byli aktivnější a připravovali Beranovi složité situace. Brankář hostů dlouho odolával všem šancím, v padesáté čtvrté minutě ho však dokázal překonat Martin Pěcha. Necelé tři minuty před koncem utkání se Kohouti dostali na dostřel, když na rozdíl jediné branky snížil Rok Macuh. Ani závěrečný risk bez brankáře Hanákům vyrovnání nepřinesl, a tak si tři body do tabulky zapisují hráči Plzně.