Report ze zápasu KLA vs. OLO (4:6)

Rytíři Kladno

logo

4:6

(0:1, 2:2, 2:3)

logo

HC Olomouc

Kohouti zažili na Kladně velmi dobrý vstup do utkání. Už v prvních minutách se sice po faulu Janečka museli bránit, sami pak ale nepohrdli přesilovou hrou po dvou prohřešcích Kladna. Dvojnásobnou přesilovku se jim sice využít nepodařilo, jen vteřinu po návratu prvního z Kladenských však střelou z první nedal šanci domácímu brankáři Josef Podlaha. Chvíli na to ale Hanáci zatáhli za záchranou brzdu při samostatném úniku Schildhabela, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Matoušek se však zmást nenechal a kladenský útočník trefil jen jeho chrániče.

Aktivní Schildhabel se na konci dostal do dvou obrovských šancí. Nejprve už Matouška dokázal položit, dostat puk nad jeho betony ale už ne. Napodruhé kotouč procedil výstrojí olomouckého brankáře, puk ale nakonec zamířil jen těsně vedle branky. Ještě na konci první třetiny si Kohouti zahráli další přesilovku pět na tři, využít se jim ale na začátku prostřední části podařilo až klasickou početní výhodu, když se podruhé v utkání s trochou štěstí prosadil Josef Podlaha.

O chvíli později mohli vést Hanáci už o tři branky, když po chybné rozehrávce kladenského brankáře zůstala opuštěná branka. Ani z těsné blízkosti ale Kohouti puk mezi tři tyče nedostali. V polovině zápasu však právě toto zaváhání napravil Pavel Tomaník, který poslal puk přesně mezi betony Stahla.

Pak si však Olomoučtí vybrali kritickou chvilku. Nejprve z hranice pravého kruhu poslal puk pod horní tyč Matouškovy branky Vincent Keszi, pár vteřin před koncem druhé části snížil náskok Kohoutů na jednobrankový dělovkou od modré Matyáš Zelingr. Hned na začátku třetí třetiny se navíc Matyáš Zelingr prosadil podobným stylem podruhé a bylo srovnáno.

O chvíli později mohli Rytíři vývoj zápasu otočit, nejprve ale Matoušek tygřím skokem na poslední chvíli zastavil vyražený puk před bránou, poté Patyk mířil jen do betonů připraveného olomouckého brankáře. Ve 46. minutě musel Matoušek vytáhnout znovu jeden ze svých výborných zákroků, aby vyzrál na aktivního Patyka.

Pak ale znovu zabrali Kohouti. A byl to znovu Josef Podlaha, který prostřelil přesouvajícího se Stahla, zkompletoval hattrick a znovu poslal Olomouc do vedení. Jen dvacet vteřin však stačilo Rytířům k tomu, aby znovu srovnali. A tentokrát už se gólu dočkal aktivní Pavel Patyk. Necelých pět minut před koncem však Hanáci znovu vedli. Už pod pátou branku Olomouce a zároveň svou čtvrtou v utkání se znovu podepsal Josef Podlaha.

Kladenští znovu zabrali a Keszi mohl opět srovnat, mířl ale těsně vedle. Domácí pak sáhli k minutu a půl trvající hře bez brankáře, ta se jim však stala osudnou. Palička sice nejprve trefil jen tyč, definitivní tečku za utkáním pak ale gólem do prázdné brány udělal Pavel Tomaník.