Report ze zápasu OLO vs. LIT (3:8)

HC Olomouc

logo

3:8

(0:6, 2:1, 1:1)

logo

HC Verva Litvínov

První třetina začala pěkně zostra. Hned po jedenácti sekundách otevřel skóre Josef Jícha, který situaci 2 na 1 řešil střelou a nedal Schejbalovi v brance domácích šanci. V další akci se ocitli opět litvínovští, když si Vopat prohodil jednoho z olomouckých a poté naservíroval krásnou přihrávku Kučerovi, kterému ale kotouč sklouzl z čepele. Druhý gól přidali hostující v 11. minutě, když si po chybě olomoucké obrany nabruslil kolem mantinelu Jícha a zpoza brány našel nachystaného Davida Drašara, který z první prostřelil Schejbala. O další tři minuty vedl Litvínov už o tři branky. Jícha si vyměnil kotouč se spoluhráči ve středním pásmu, najel za modrou, kde našel Jana Bečváře, který z první vyhnal Schejbala z branky, kterého vystřídal Galuška. V 15. minutě už to bylo 4:0, když David Drašar v přesilové hře podruhé v zápase překonal domácího brankáře, který se ještě ani nestihl pořádně rozhýbat a už inkasoval první gól. Nutno říct, že domácí obrana mu nástup do branky moc neusnadnila. V 16. minutě rozsvítil popáté červené světlo za Galuškou Jaroslav Starý, který ho překonal střelou zápěstím. O další minutu později přidal šestý přesný zásah hostujících Lukáš Vopat, kterému byla branka připsána, i když poslední, kdo se dotkl kotouče, byl jeden z domácích hráčů. V této pasáži hry byli domácí zralí, jak se lidově říká, na ručník. Do kabin se tedy šlo za hrozivého stavu 0:6 pro hostující celek.

Od druhé třetiny se domácí trošku oklepali a začali být Litvínovu vyrovnaným soupeřem, což se projevilo i na brankovém skóre. Hned na začátku třetiny se ocitl v dobré střelecké příležitosti Tomaník, nakonec ale mezi kruhy promáchl pěknou přihrávku od Paličky. O minutu později na druhé straně ujel aktivní Jícha, střela mu ale úplně nesedla, a tak Galuška nemusel zasahovat. O další dvě minuty později se v další šanci ocitl Pavel Tomaník, který po pěkné přihrávce od Pěchy stál tváři v tvář hostujícímu brankáři a trefil pouze tyč. Prosadil se až ve 30. minutě, když po jedné z mála pěkných kombinací domácích rozvlnil síť za Orctovou klecí. V 36. minutě snížil na rozdíl čtyř branek Josef Podlaha, který z mezikruží tvrdou ranou prostřelil hostujícího gólmana. Ovšem minutu na to Litvínov opět odskočil na rozdíl pěti branek. Josef Jícha vybojoval puk za brankou v útočném pásmu, vybruslil si a prostřelil Galušku. Necelou minutu před koncem ještě hostující Březák orazítkoval tyč domácí brány.

Třetí třetina začala sice trošku vlažnějším tempem, o to ale ve větším tempu končila. Olomouc přitvrdila hru, což se projevilo i na litvínovských, kteří si nenechali nic líbit. Zvláště domácí Beier si tuto část zápasu vyloženě užíval. Litvínov se ovšem nikam nehnal a celkem bez problémů si hlídal náskok, který si vytvořil v průběhu. Ve 44. minutě se hnali litvínovští tři na jediného obránce Mory, ale jednomu z nich puk utekl, takže Galuška nemusel zasahovat. V 55. minutě využil druhou přesilovku v utkání Martin Franc, který dostal nabito na modrou a tvrdou ranou prostřelil Galušku. Svůj sedmý bod v utkání za asistenci u Francova gólu si připsal nejaktivnější hráč hostujících Josef Jícha. O minutu později dodal konečnou podobu výsledku Miroslav Kuba, který objel Orctovu branku a zasunul kotouč za jeho záda.

Olomoučtí tedy nenavázali na předchozí dvě venkovní výhry a prohráli s Litvínovem 8:3. Reprezentační pauza očividně sedla více hostujícímu celku. Už zítra mohou ovšem svěřenci trenéra Fialy a Brančíka tento zápas odčinit, když se od 16:15 utkají opět doma s Piráty z Chomutova.