Report ze zápasu OLO vs. SLA (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(2:0, 1:1, 0:1)

logo

HC Slavia Praha

Mora narozdíl od zápasu s Litvínovem, kdy do šaten po první třetině odcházela za stavu 0:6, začala zápas dobře. Po aktivnější první třetině s mnoha šancemi otevřel skóre v 15. minutě Pavel Tomaník, který využil výborné práci celého druhého útoku Mory a bez problémů zavěsil. O dvě minuty později ten samý hráč podruhé rozvlnit síť za brankou Slavie a podruhé za tím stál olomoucký druhý útok, který nastoupil ve složení Tomaník-Pěcha-Palička. Ten měl nakonec na starosti všechny góly domácích. První třetina skončila tedy lépe pro Olomouc, která odcházela do šaten ve vedení 2:0.

Druhá třetina pokračovala tam, kde první třetina skončila. Zhruba těsně před polovinou utkání navíc přidal další branku olomouckých Vítězslav Beutl, který využil dobrého pasu od Paličky a zdálo se, že Kohouti už si výsledek pohlídají. Palička si navíc připsal již třetí asistenci v zápase. Jenže hosté o deset minut později zásluhou Davida Matějky snížili a nadechli se k obratu.

Na začátku třetí třetiny Slavie dokonce snížila na rozdíl jediné branky, když po spolupráci Furcha s Tomášem Šmerhou druhý jmenovaný prostřelil Ovčařiho. Slávisté se ještě snažili zápas zvrátit na svojí stranu, Kohouti si ale konec pohlídali a vyhráli tak podruhé v řadě stejným výsledkem 3:2.