Report ze zápasu LIB vs. OLO (2:1)

Bílí Tygři Liberec

logo

2:1p

(0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Ve druhém zápase ve dvou dnech začali Kohouti s Libercem opatrně, nikdo se nikam nehnal a ze začátku zápasu bylo o šance docela nouze. v 10. minutě se v první vážnější objevil Marek, ke kterému se zničehonic odrazil kotouč. Puk však za Žajdlíkova záda nedostal. Na druhé straně po hrubici olomoucké obrany mohl skóre otevřít Juščák, v obrovské šanci ale Ovčařiho nepřekonal. O minutu později musel hostující brankář hasit další závar před svojí klecí, když aktivní Juščák společně s Burdou na něj doléhali, olomoucký gólman si ale s pomocí obránců nakonec poradil. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:0.

Druhá třetina začala vyloučením Kuby, který tak hned z kraje periody nabídl Liberci početní výhodu. Domácí však tuhle, ani další početní výhodu o tři minuty později, nevyužili. Olomouc měla také dvakrát výhodu přesilové hry, oba brankáři ale své týmy drželi a tak se skóre nehnulo. V polovině zápasu vyslal Žajdlík ideálním pasem do úniku Rychlovského, ten ale v souboji tváří v tvář proti Ovčařimu neuspěl. O minutu později na druhé straně pálil nebezpečně Jelínek, našel však jen připraveného Žajdlíka. Skóre se hnulo až v 33. minutě, když Vítek Turský na vrcholu kruhu vystřelil a trefil nechytatelně do horního růžku Ovčařiho branky. Půl minuty před koncem mohl přidat druhou branku domácích Starosta, Ovčaři ale svůj tým podržel a ránu vytěsnil těsně nad.

Vypadalo to, že zápas bude právě o tom jednom gólu, který vsítil Liberec, protože Žajdlíkova brána se zdála nedobytná. V omyl všechny na stadionu uvedl v 45. minutě Michal Smutný, který dostal od Říčky nabito na modrou čáru a propálil vše, co mu stálo v cestě. O dvě minuty později dokonce ten samý hráč trefil břevno Žajdlíkovy klece. V této pasáži utkání byla Olomouc lepším týmem. V další šanci se objevil Říčka, který ovšem ztroskotal na domácím gólmanovi. O pár chvil později postupoval sám na Žajdlíka Macuh, ani ten ho však nepřekonal. Proto byl stav po 60. minutách nerozhodný 1:1.

V prdloužení 3 na 3 pak uloupil druhý bod Olomouci Michal teplý, který vystihl olomouckou rozehrávku a střelou do horní poloviny brány pak udělal za utkáním definitivní tečku. Olomouc si tedy i přes velmi dobrý výkon odváží z Liberce pouze bod a z tripu si z možných šesti bodů veze domů tři.