Report ze zápasu OLO vs. PCE (3:5)

HC Olomouc

logo

3:5

(1:1, 1:3, 1:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Už na začátku utkání mohl skóre zápasu v přesilové hře otevřít Žouželka, Zukakovu přihrávku ale nestačil usměrnit mezi tři tyče Galuškovy branky. Na druhé straně pak mohli odpovědět Kuba s Pěchou, ti ale trefili jen připraveného Špírka. Dorážejícího Podlahu pak zastavilo přerušení hry. Téměř v polovině první třetiny před pardubickým brankářem znovu dorážel Pěcha, ten si ale na Špírka nepřišel. Na dorážku Josefa Podlahy však byl hostující gólman krátký.

O necelé dvě minuty později ohrožoval Galuškovu svatyni Roubal, jeho střelu ale olomoucký brankář dokázal vyrazit mimo tři tyče. Ve čtrnácté minutě však hosté trestali faul Hanáků, když skóre srovnal přesnou přesilovkovou střelou Lukáš Zukal.

Na začátku druhé třetiny si domácí rychle brali své vedení zpět, když se přesně za záda Špírka trefil Martin Pěcha. I tentokrát ale Východočeši dokázali rychle reagovat, když chybu v olomoucké rozehrávce potrestal Matěj Štefka. Ve 25. minutě mohl Štefka přidat další branku, Galuška ale dokázal velmi dobře zasáhnout.

O pár minut později vedlo Dynamo o dvě branky, když puk mezi Galuškovy betony poslal Filip Roubal. V polovině utkání zvedali hosté ruce nad hlavu znovu, tentokrát po brance Jakuba Machače, který poslal Pardubice už do dvoubrankového náskoku. Netrvalo dlouho a Východočeši vedli znovu zásluhou Jakuba Machače už o tři góly.

Ve 48. minutě zkoušel nachytat Galušku Roubal, olomoucký brankář ale vytáhl skvělý zásah lapačkou. O pár minut později ještě snížil náskok Dynama Adam Spálovský, na další branky však Hanákům nezbyl čas.