Report ze zápasu HKM vs. OLO (5:1)

Mountfield HK

logo

5:1

()

logo

HC Olomouc

První minuty utkání se nesly spíš v duchu vzájemného oťukávání, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by soupeře pustila do větší šance. Po pár minutách však přišla šance pro Hanáky, když na trestnou lavici usedl Pažourek. Chvíli před koncem přesilovky dokázal puk za domácího gólmana nasměrovat Marek Štreit.

V polovině první třetiny se znovu až před Bartozela protáhl Cach s Tomaníkem. Prvně jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a zkusil to z levého kruhu, mířil však těsně vedle tyčky domácí svatyně. I domácí pak ale potvrdili, že jim podstata početní výhody není cizí a chvíli před vypršením Podlahova trestu srovnal krok s Kohouty František Hnik.

Ve 24. minutě se v útočném pásmu usadila Markova formace, po chybné přihrávce se však do útoku vydal Mašín. Toho ale v rohu kluziště dokázal o kotouč alespoň na chvíli obrat Polák. Tři minuty před koncem první dvacetiminutovky Kohouti znovu chybovali a těžit z toho mohli hosté. Haškova dělovka z levého kruhu ale skončila těsně vedle Schejbalovy brány. Jeho zaváhání však jen pár vteřin poté napravil Dominik Řepík, který od modré propálil všechno včetně olomouckého brankáře.

V poslední minutě první třetiny se do útoku hnala znovu Tomaníkova lajna. Cach ale nejprve nezpracoval puk podle svých představ, Tomaník pak těsně u levé tyčky promáchl. Hosté si pak však znovu zahráli přesilovku, Nadymáčkovu střelu ale zblokovali bránící hráči.

V dohrávané přesilovce se pak Kohouti usadili před Bartozelem a hledali skulinku. Marek pak našel nad levým kruhem volného Junase, který však trefil jen obětavě bránící hráče. Chvíli na to nabral rychlost Podlaha a zkusil své štěstí z pravého kruhu. Vyražený puk pak chtěl dorážet dvacetiletý oslavenec Kuba, neměl ale dostatek času puk zpracovat.

Sotva byl Mountfield kompletní, usadil se před Schejbalem a olomoucký brankář měl plné ruce práce. Po zmatku před bránou se kotouč už pohyboval v brankovišti, přesouvající se Schejbal jej ale ještě dokázal vytěsnit mimo tři tyče. V polovině utkání si Olomouc zahrála další početní výhodu, tentokrát se jí však vůbec nepovedla.

Místo Kohoutů se totiž před brankou usadil právě potrestaný Mountfield a Hanáci byli těmi, kteří spíš bránili. Východočeši pak navíc ve svém tlaku pokračovali i po uplynutí trestu. Naopak na lavici hanby se v rychlém sledu poroučel další z hostů. Do útoku pak kličkoval Matějček, ten ale sám přes olomouckou obranu projít nedokázal. Ani hostsům se však nepovedlo dostat kotouč z pásma a Matějček byl rázem ve druhé velké šanci. Domácímu útočníkovi však podklouzly brusle a puk do odkryté brány nedostal.

Chvíli před koncem prostřední části Hanáci nabrali druhý dech a Hradec Králové pořádně zatlačili. Junasovu střelu od modré chtěl z těsné blízkosti tečovat Skopal, toho ale vytlačili bráníc hráči. Po dalším tlaku do branky se navíc před Bartozelem strhla menší strkanice.

Už na začátku třetí třetiny domácí znovu trestali nedisciplinovanost Kohoutů, když z pravé strany mířil přesně Mikuláš Matouš. Jen o pár minut později se Mountfield radoval z další branky, když tentokrát prostřelil olomouckého brankáře Štěpán Matějček. Třináct minut před koncem zamotal bránícím hráčům hlavy kličkující Hnik, domácí kapitán ale z hranice pravého kruhu trefil jen vlastního spoluhráče.

I v posledních deseti minutách to byli domácí, kteří měli viditelně navrch. Svou převahu pak potvrdili pátou brankou, když místo u pravé tyčky našel Mikuláš Pohl. Hezkou akci pak předvedl Beier, který prosprintoval přes půl hřiště a snažil se Bartozela rozhýbat, olomouckého útočníka ale na poslední chvíli dostal z ideální pozice jeden z vracejících se hráčů. O chvíli později znovu spěchali do útočného pásma Palička s Beierem. První jmenovaný ještě hledal olomouckou šestnáctku, vracející se hráči však stihli přihrávku hostů překazit.

S Kohouty pak mohlo být ještě hůř. Další trest Hanáků mohl potrestat Pažourek, který ale mířil z mezikruží těsně vedle pravé tyčky.