Report ze zápasu OLO vs. TRI (4:4)

HC Olomouc

logo

4:4

(2:0, 2:1, 0:3)

logo

HC Oceláři Třinec

Do utkání vstoupili lépe Oceláři, kteří výborným forčekingem nedovolovali Olomouci opustit obranné pásmo. Jejich ofenzivním snahám však chyběla častější a přesnější střelba. Naopak olomouckému Jakubu Zembolovi se podařilo v páté minutě ujet všem obráncům a prostřelit brankáře Švančaru.

V deváté minutě šla Olomouc do dvoubrankového vedení. Zembol tentokrát přihrál Matěji Tomajkovi, který rovněž zakončil střelou. Třinec se první velké šance dočkal až v 11. minutě, kdy při vlastním oslabení ujížděl na Běhala Kašpárek, ale v poslední chvíli ho dobruslili domácí obránci. Krátce před přestávkou zůstal sám před olomouckým brankářem ještě Hykl, ale ani on nedokázal vstřelit branku.

V prvních minutách druhé třetiny vládl kluzišti opět Třinec, ale většina střel mířila mimo branku a s těmi ostatními si poradil brankář Běhal. Ve 26. minutě fauloval nejprve domácí Havel a po něm i hostující Przybyla. Následná hra ve čtyřech svědčila více Třinci, ale v následné krátké přesilovce dostal prostor před Švancarou Jan Tichý, který střelou pod horní tyč zvýšil na 3:0.

I v dalším průběhu hry platilo, že Třinec tlačí, ale Olomouc dává góly. Pět minut po třetím gólu se Kohoutům nabídla další přesilová hra, kterou krátce po začátku využil Jiří Nekvapil. Třinec se ale nevzdal a v závěru třetiny ještě přidal na tlaku. Ten vyústil v řadu velkých šancí a 25 vteřin před koncem druhé třetiny se podařilo snížit Serváci Petrovskému.

V poslední části se opakoval výtečný vstup třineckých hokejistů, kteří ho tentokrát dokázali také okořenit gólem, o který se postaral Michal Ramik. Třinecké šance pokračovaly, ale olomoučtí obránci je s pomocí svého brankáře dokázali dlouho likvidovat. Zlom přišel na konci 55. a na začátku 56. minuty, kdy Třinec vstřelil dvě branky v odstupu pouhých 12 vteřin.

Ta první přišla z přečíslení tři na dva, které se pokusil Procházka vyřešit střelou. Kaplan puk pouze vyrazil před sebe a Jakub Hykl umístil dorážku přesně pod horní tyč, kam už olomoucký brankář nedosáhl. Hned po následném buly Třinec vyrazil do útočného pásma a Servác Petrovský tečoval nahození od mantinelu do olomoucké sítě a postaral se tak o vyrovnání.

V závěrečných minutách se oba týmy ještě snažily překlopit vedení na svou stranu, ale oba brankáři už zůstali bezchybní a udrželi remízu 4:4.