Report ze zápasu ZDS vs. OLO (3:2)

SKLH Žďár nad Sázavou

logo

3:2p

(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vlétli lépe olomoučtí, kteří se hned ve třetí minutě ocitli v dobré šanci, konkrétně Paťava, který tečoval Bahounkovu střelu. Domácí gólman byl ale pozorný a zasáhl betonem. V osmé minutě otevřel skóre utkání Tobiáš Marguš, který se z pravé strany trefil k horní tyči hostující klece a nedal Mokrému šanci. Kohouti mohli do konce první třetiny několikrát vyrovnat, ovšem vždy narazili buď na pozorného Radostu, nebo si domácí obrana s jejich tlakem poradila. První třetina tedy skončila jednobrankovým rozdílem.

Na začátku druhé periody mohl zvýšit domácí Nagy, který si nabruslil na levý kruh a prudce vystřelil. Mokrý ale kotouč vyrazil betonem. O chvíli později se v dobré šanci ocitl Gergel, ale Mokrý byl opět na místě. V 26. minutě Olomouc srovnala. Po pěkné kombinaci prostřelil Radostu střelou nad beton Matěj Kořenek. V polovině utkání to dobře mezi betony znovu zkoušel aktivní Gergel, Mokrý je ale zavčas srazil k sobě a zabránil druhému gólu domácích. O malou chvíli později už byl ale na střelu Tobiáše Marguše krátký. Ten svým druhým gólem v utkání zařídil stav po dvou třetinách.

Olomouc ale na hned na začátku poslední části utkání dokázala srovnat, když Radostu pěknou střelou prostřelil Petr Mader. O dvě minuty později se dokonce ten samý hráč dostal do samostatného úniku. Jeho střela ale mířila příliš vysoko. V této pasáži utkání byla Olomouc jednoznačně lepší, ale Radosta v bráně držel domácí stále ve hře. Závěr zápasu už změnu skóre nepřinesl, protože oba gólmani drželi své celky v naději na body z tohoto utkání. A když pár vteřin před sirénou neskóroval ani Štefka, který dostal nabito na pravý kruh, následovalo prodloužení.

V tom mohl utkání rozhodnout Rutar, který si nabruslil až před Radostu, bohužel pro hosty jej nepřekonal. V 62. minutě proto přišel trest. Lukáš Gergel po mnoho předchozích šancích a pěkné kombinaci propálil Mokrého a zastavil tak šňůru pěti vyhraných zápasů Olomouce. Ti prohráli v nadstavbě teprve svůj zápas. I tak se ale drží na prvním místě skupiny zaručující play-off.