Report ze zápasu ZLN vs. OLO (5:1)

PSG Berani Zlín

logo

5:1

(1:1, 1:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začali aktivněji Hanáci, kterým se hned v první minutě podařilo vstřelit první branku. Hlavní rozhodčí Petr Přikryl ji ale branku neuznal. V další minutě si aktivita olomouckých vynutila faul na straně domácích, takže Kohouti měli další šanci hned na začátku zápasu skórovat. Přesilovou hru však nevyužili. O pár minut později si vynutili druhou početní výhodu, ale pozorná zlínská obrana gól Hanákům vstřelit nedovolila. O pár okamžiků později se role vyměnily a přesilovku si zkusili domácí, ani ti však recept na vstřelení branky nenašli. V polovině třetiny dostali Hanáci možnost již třetí přesilové hry. Ani do třetice jim to ideálně nevyšlo, proto se ve 14. minutě z prvního gólu radoval Zlín. Ševčík přihrál skvěle postavenému Vlastimilovi Hefkovi, který dokázal prostřelit Ovčařiho. Domácí se ale z vedení moc dlouho neradovali. O necelé dvě minuty později srovnal po perfektním pasu Kuby přesnou střelou Patrik Říčka. První perioda tedy skončila nerozhodně.

Na začátku druhé třetiny se role obrátily a aktivnějším celkem byl Zlín, který dokonce nastřelil tyč Ovčařiho klece. V polovině třetiny už ale udeřil. Bomba od Daniela Gazdy mířila přesně do horního růžku. Ovčaři neměl šanci. O pár vteřin později mohli přidat domácí třetí branku, když se do úniku hnal jeden ze zlínských útočníků. Ovčaři ale vytáhl parádní zákrok a svůj tým podržel. V 33. minutě nastřelili domácí po delším závaru další tyč. Na druhé straně se do úniku dostal Beier, tomu ale nevyšel bekhendový blafák a netrefil zlínskou klec. Do konce druhé třetiny už se stav neměnil, domácí tedy šli do poslední části s jednobrankovým náskokem.

Berani pokračovali v ostřelování olomoucké branky i po přestávce, což se jim nakonec vyplatilo v 46. minutě. Jiří Karafiát si najel mezi kruhy a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V následném střídání měl obrovskou šanci Gazda, který se ocitl sám před olomouckým gólmanem. Druhou branku v zápase však nepřidal. O několik málo vteřin později stálo při olomouckých opět štěstí, když Berani potřetí v zápase nastřelili tyč. Poté následovala série vyloučení na obou stranách. Ani jeden z týmů ale přesilovou hru zúžitkovat nedokázal. Necelé dvě minuty před koncem přidal pojistku ve formě čtvrté branky opět Jiří Karafiát, který trefil horní růžek a mohl se radovat ze svého druhého gólu v zápase. Minutu před koncem dal konečnou podobu výsledku Jan Václavek, jenž se z ničeho nic ocitl sám před brankou a Ovčařimu nedal šanci.

Svěřenci trenéra Fialy tedy třetí vítězství nad Berany nepřidali a rozloučili se se sezónou prohrou 1:5, když o jedinou branku se postaral Patrik Říčka. Tímto zápasem pro oba týmy sezóna končí a budou hrát až na podzim.