Report ze zápasu ZLN vs. OLO (1:2)

PSG Berani Zlín

logo

1:2

(1:0, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

První minuty třetího vzájemného utkání se Zlínem patřily Kohoutům. Na Kašíka však v úvodu Burian střelou z pravého kruhu vyzrát nedokázal. O chvíli později zkoušeli své štěstí Vyrůbalík s Eberlem, ani těm se ale nepodařilo najít skulinku ve výstroji domácího strážce svatyně. V páté minutě se hnal před olomouckou branku aktivní Klhůfek. Vyrůbalíkovi se sice ještě vyhnul, za brankou ale o kotouč přišel a k zakončení se nedostal.

V polovině úvodní dvacetiminutovky měli domácí velké štěstí. Olomoučtí vyhráli buly před Kašíkem a Holec trefil jen tyčku zlínské branky. Ve třinácté minutě prověřil pozornost olomouckého gólmana Roberts Bukarts, Konrád ale jeho střelu dobře viděl. O pár minut později přidělali Zlínští Hanákům pořádné problémy. Nejprve vyrazil hostující brankář puk po střele Frýšary jen před Sedláčka, který však nedokázal usměrnit kotouč za Konráda, o chvíli později se sám mezi kruhy objevil Fořt. Konrád však proti jeho střele vytáhl velmi dobrý zákrok.

Necelé čtyři minuty před koncem vyrazili Kohouti do útoku dva na jednoho, Herman ale z pravého kruhu mířil tvrdou ranou těsně vedle zlínské branky. V osmnácté minutě se o slovo znovu přihlásila aktivní dvojice Klhůfek – Sedláček. Prvně jmenovaný poslal kotouč zpoza brány najíždějícímu Pavlu Sedláčkovi, který střelou z první prostřelil Konráda a otevřel skóre utkání.

Hned v úvodu prostřední části zkoušel postřeh olomouckého brankáře Ferenc, Konrád ale dokázal střelu urostlého obránce ramenem vytěsnit. O pár minut později se Kohouti po faulu Škůrka a špatném střídání museli bránit rovnou ve třech, Hanáci ale zvládli početní nevýhodu ubránit. Téměř v polovině utkání se však po dorážkách Zlína strhla před Konrádem hromadná bitka. Čtyřmi minutami byli potrestáni Káňa se Sedláčkem, na trestnou lavici pak zamířil z Olomouckých navíc Ostřížek. Neuběhla však ani minuta a potřetí v utkání zamířil na lavici hanby také Škůrek.

Dvojnásobné početní výhody mohl využít Okál, na kterého zívala odkrytá brána, domácí forvard ale nezpracoval puk podle svých představ a stav utkání tak zůstal nezměněn. Avšak jen na chvíli. David Ostřížek předvedl parádní návrat z trestné lavice, na modré čáře se dostal ke kotouči a i když jej v útoku ještě podporoval jeden z spoluhráčů, zodpovědnost vzal na sebe a poslal puk přesně mezi betony Kašíka.

Kohouti pak domácí pořádně zatlačili, na Kašíka se jim však vyzrát nepodařilo. Oba týmy si ještě do konce prostřední části vyzkoušely své přesilovkové dovednosti, skóre utkání však zůstalo po čtyřiceti minutách nezměněno.

Začátek třetí třetiny vyšel Hanákům skvěle. Na trestnou lavici se poroučel Veselý a hostům se jen pár vteřin před vypršením početní výhody povedlo otočit vývoj utkání, když se přesně ke vzdálenější tyči trefil Miroslav Holec. Ve 45. minutě měli Olomoučtí znovu pořádné štěstí, když Frýšara vyražený puk po střele Šlahaře nedokázal procpat až za záda Konráda.

O pár minut později bylo před brankou hostů znovu pořádné horko, když se puk za už sedícího Konráda snažili dotlačit Sedláček a Ferenc se spoluhráči. Olomoucký brankář ale udržel kotouč před brankovou čárou. Zlín v posledních vteřinách ve snaze vyrovnat vsadil v posledních vteřinách na hru v šesti, Kohouti ale dokázali svůj hubený náskok uhájit a v sérii opět vedou.