Report ze zápasu SAL vs. OLO (5:6)

Red Bull Salzburg

logo

5:6

(0:5, 3:1, 2:0 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Přesto, že byl favorit utkání jasný, skóre zápasu nakonec jako první otevřeli Kohouti, když se za záda domácího brankáře trefil Michal Matiaško. O dvě minuty později dokázali Kohoutii potrestat dva fauly Red Bullu, když David Štefka proměnil přesilovku pět na tři a poslal Hanáky do dvoubrankového vedení.

Pořádný kolotoč ale roztočili Kohouti v posledních minutách první třetiny, kdy se během minuty a deseti vteřin trefili za záda domácího brankáře třikrát! Nejprve poslal Hanáky do tříbrankového náskoku Joshua James Mácha, o půl minuty později přidal další přesnou střelu Josef Podlaha. A právě Josef Podlaha se postaral ještě o pořádnou ledovou sprchu, když vteřinu před koncem první třetiny přidal pátý gól Olomouce.

Hned na začátku druhé třetiny potrestali Kohouti další faul a stačilo jim na to jen 37 vteřin. Josef Podlaha navíc svým třetím gólem, a to dokonce v rozmezí tří minut, zkompletoval hattrick. Ve 26. minutě ale Salcburk znovu zabral a po střele Johna Jasona Peterky snížil náskok Olomouce. Jen o dvě minuty později stáhl rozdíl ve skóre o další branku Oleksij Mikluška.

Necelou minutu před koncem prostřední části se i rakouskému výběru podařilo využít dvojnásobnou přesilovku, když přesně za záda olomouckého brankáře mířil Maxmilian Menner. Na začátku třetí části pak na rozdíl pouhých dvou branek snížil Elis Nikolaj Hede. A právě Elis Nikolaj Hede vrátil Red Bullu naději na zisk bodů necelých pět minut před koncem, když přidal pátou branku. Salcburk pak ještě zariskoval a zkusil to bez brankáře, vyrovnat už ale nedokázal. V nadstavbě však minut před koncem vystřelil domácím alespoň bod Vladislav Polegoško.