Report ze zápasu OLO vs. KOM (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(0:0, 1:1, 1:3 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC Kometa Brno

Odveta mezi Olomoucí a Kometou začalo zostra. Už v prvních minutách nasadily oba týmy vysoké tempo, do první větší šance se však dostali hosté. Kučeřík vyvezl puk do útočného pásma, kde ještě hledal Karpíška, ten ale nemířil vůbec přesně. O chvíli později ujel hostující obraně ve vlastním oslabení Mácha, na kterého se ale pověsili bránící hráči. Olomoucký útočník tak nemohl zakončit podle svých představ.

Ve dvanácté minutě se snažil dostrkat kotouč za hostujícího brankáře Tichý, Micka ale ucpal všechny skulinky včas. O chvíli později zkusil své štěstí Kaplan, který si ještě před bránícími hráči dobře stáhl kotouč, z levé strany ale trefil jen chrániče Micky. Čtyři minuty před koncem první třetiny to od modré čáry zkusil Handl, trefil ale jen tyčku Mickovy branky.

Hned na začátku prostřední části hledal Minárik střelou k bližší tyči alespoň nějakou skulinku, Hasala ale kotouč vyrazil. Ve 26. minutě to zkusil od modré Hlaváč, trefil ale jen připraveného hostujícího brankáře. Chvíli po polovině utkáníí se však Olomouci vyplatil důraz před brankou, když puk za Micku nasměroval Joshua James Mácha.

Ve 38. minutě se ke kotouči dostal Kunc a střelou od mantinelu zkusil své štěstí, Hasala ale jeho střelu s trochou štěstí vyrazil ramenem. Kometa se pak na dlouho usadila v útočném pásmu a po důrazu Michala Kunce. Na začátku třetí třetiny mohl vrátit Kohoutům vedení Matiaško, ten ale ani natřikrát hostujícího brankáře nepřekonal.

Pak ale zaúřadovala Kometa a trefila se hned třikrát během osmi minut. Nejprve se o obrat v utkání postaral kapitán Radek Kučeřík, do dvoubrankového náskoku poslal Jihomoravany Michal Kunc a připsal si už druhý gól v utkání. Na 4:1 pak necelých pět minut před koncem základní hrací doby zvyšoval Petr Krejčí. Hanáci pak zásluhou tvrdé střely Davida Štefky upravili skóre na konečných 2:4.

V nastavené pětiminutovce gól nepadl, a tak musely následovat samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hostující střelci. Bod navíc za nadstavbu si tak připsala také Kometa.