Report ze zápasu ZDS vs. OLO (1:4)

SKLH Žďár nad Sázavou

logo

1:4

(0:1, 0:1, 1:2 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Do zápasu mnohem lépe vstoupili hosté z Olomouce, když hned v čase 3:22 otevřel skóre Joshua James Mácha a poslal svůj tým do vedení. V 7. minutě byl z vedoucího týmu vyloučen Adam Hilšer na dvě minuty za hákování a domácí Plameny dostaly příležitost srovnat skóre v početní výhodě. Nevyužily ale ani přesilovou hru v 16. minutě a skóre se do konce první třetiny nezměnilo.

Ve druhé dvacetiminutovce se celkem dvakrát vylučovalo, a sice po jednom trestu na obou stranách. Ani jednu početní výhodu však mladí hokejisté nevyužili. Šťastnější přece jen znovu do kabin odcházeli hosté, protože v čase 36:01 se trefil David Vosátko a zvýšil stav utkání na 0:2.

Do závěrečné třetiny opět lépe vstoupili olomoučtí hokejisté a už v čase 43:11 odskočili zásluhou Robina Kaplana do tříbrankového náskoku. Na začátku 45. minuty poslal rozhodčí na trestnou lavici Michala Matiaškana na dvě minuty za krosček a domácím svitla naděje. V čase 44:50 totiž domácí Jiří Puczek využil přesilovou hru svého týmu a snížil na 1:3. Domácí se poté dlouho snažili překonat olomouckého brankáře, ale ten svůj tým podržel a nepustil za svá záda jediný pokus Plamenů. Zhruba minutu před koncem utkání zamířil domácí Radosta na střídačku a domácí se pokusili o hru v šesti. Jenže pouhých pár vteřin po gólmanově odvolání, v čase 59:06, se do prázdné domácí brány trefil Josef Podlaha a upravil tak skóre na konečných 1:4.

Následná nadstavba přinesla hodně pěkných šancí na obou stranách, ale větší štěstí přece jen měli hosté. Adam Hilšer v samostatných nájezdech rozhodl o tom, že i čtvrtý bonusový bod si do tabulky připíše právě Olomouc.