Report ze zápasu OLO vs. JIH (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 0:1, 1:0 - N 1:0)

logo

HC Dukla Jihlava

Aktivity se po úvodním buly ujali domácí, kteří na hostujícího gólmana Ondřeje Chaloupku sice vyslali několik střel, žádná ale jihlavského brankáře vážněji neohrozila. Hosté se během několika prvních minut zápasu příliš neprojevovali, dokázali ovšem udeřit v přesilové hře, ve které Filipa Mokrého prostřelil Tomáš Vala.

Vedoucí gól Jihlavu probral a rázem se začal hrát akčnější hokej. Do konce třetiny už žádná branka nepadla, a do dalšího dějství tak Dukla nastupovala s mírným náskokem. Na začátku druhé periody byl za nedovolené bránění vyloučen jihlavský kapitán, Olomouc ovšem nabízenou šanci na vyrovnání nedokázala využít.

Mladým Kohoutům se tato část zápasu příliš nepovedla a největším problémem byla jejich nedisciplinovanost – během druhé třetiny se na trestné lavici vystřídali celkem 4 červenobílí hráči., přičemž jednou si Dukla zahrála přesilovku 5 na 3. Tu sice využít nedokázala, ale zase až tak jí to vadit nemuselo, protože chvíli před ní zvyšoval na 0:2 Patrik Rašín. Jak jinak než zase v přesilovce.

Olomouc měla velkou šanci ve vlastním oslabení, když na brankáře Chaloupka ujížděl Tobiáš Handl. Mladý útočník počkal, až si jihlavský gólman lehne na led, jenže v rozhodující chvíli minul soupeřovu odkrytou klec.

Ve třetí třetině se gólového úspěchu dočkali také domácí a opět – už potřetí v zápase – se jednalo o využitou přesilovou hru. Nutno podotknout, že tuto přesilovku domácí sehráli výborně a Ondřej Chaloupek si místy musel připadat jako na střelnici. Pár vteřin před vypršením trestu se dostal k puku Josef Podlaha nekompromisně prostřelil doposud odolávajícího brankáře Dukly.

V závěru utkání neudrželi hráči hostů své emoce na uzdě a během posledních dvou minut se na trestné lavici sešli tři hráči v jihlavských dresech. Domácí zkusili během posledních minut utkání hrát se šesti hráči v poli, ale skóre se už ovšem až do zaznění sirény neměnilo a Dukla si tak z plecharény odváží cenné vítězství v základní hrací době.

Hra v nastaveném čase pak byla ze strany obou celků opatrná. Minutu a sedmnáct minut před koncem prodloužení si přesný zásah připsal Matěj Tomajko a Olomouc tak díky němu připsala alespoň bod navíc.