Report ze zápasu JIH vs. OLO (3:0)

HC Dukla Jihlava

logo

3:0

(1:0, 1:0, 1:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

První periodu jasně ovládli domácí, kteří si svojí aktivitou vybojovali tři přesilové hry a trestné střílení k tomu. V první velké šanci se ve druhé jihlavské přesilové hře ocitl v polovině první třetiny Čermák, kterého hledal Kardoš. Prvně jmenovaný jen těsně minul kotouč před olomouckou brankou.

Další šanci měli domácí opět v přesilové hře. Smolko od modré posílal před bránu pobídku na teč, přičemž Čermák chytře sledoval puk. Ten se poté pokoušel usměrnit mezi tři tyče, ale kotouč mu sklouzl z čepele.

O dvě minuty později pláchl olomoucké obraně Adam a řítil se sám na Hasalu. Snažil jej rozhýbat, což se mu ale nepodařilo, a to hlavně díky faulu jednoho z olomouckých hráčů, po kterém hlavní sudí nařídil trestné střílení. Adam se tudíž rozjel na Hasalu znovu, opět se jej snažil rozhýbat a dostat puk nad jeho pravý beton. Hasala ale předvedl perfektní zákrok a podržel svůj tým.

Jen o dvacet vteřin později se Hanáci dopustili dalšího trestu, když za sekání putoval na trestnou lavici Podlaha. Domácí třetí přesilovou hru tentokrát využili. Pigl našel Tomáše Chlubnu, který se dostal před branku a bekhendem poslal puk nechytatelně do šibenice.

Na začátku druhé periody se i olomoučtí hokejisté dočkali výhody jednoho hráče v poli, když domácí špatně střídali a hráli v šesti. Hlaváč po Matiaškově nabídce nebezpečně pálil, Javůrek byl ale na místě. Poté to zkoušel Dajčar, Juda jeho ránu ale obětavým zákrokem zblokoval, takže Hanáci v této početní výhodě vystřelili pouze jednou.

Hned po uplynutí přesilové hry museli domácí opět do čtyř, když Chvátal podrazil pronikajícího Horkého. Ani zde ale Kohouti nijak výrazně neohrozili jihlavského gólmana. Dukla se navíc bránila bravurně. Naopak měla největší šanci, když Chvátalovu střelu z kruhů vyrazil Hasala s velkým štěstím.

Polovina hrací doba nabídla velké šance na obou stranách. Nejprve z kruhů pálil Kardoš, který ale nedokázal kotouč z dobré pozice zvednout a prostřelit tak Hasalu. Na druhé straně Kaplan dobrou tečí z předbrankového prostoru rozezvučel tyč Javůrkovy branky.

V 33. minutě dostali Hanáci třetí možnost přesilové hry ve druhé části, bohužel ani tu nevyužili a přišel tak trest. Minutu po úspěšně ubráněném oslabení Dukla odskočila na rozdíl dvou branek. Krajíček před brankou přistrčil puk Matouši Menšíkovi a ten nekompromisně prostřelil Hasalu na vzdálenější tyč.

Na začátku poslední periody dostali Kohouti čtvrtou možnost přesilové hry, jenže místo toho, aby se ji pokusili využít, faulovali. Matiaško putoval na trestnou lavici za hákování, čehož domácí využili a ve hře čtyři na čtyři přidali třetí branku. Adam vybídl ke střele Martina Zadražila, který se nemýlil.

Na konci 50. minuty vyslal z pravého kruhu dělovku Podlaha, jenže ke smůle olomouckého forvarda jen těsně minula jihlavskou branku. na druhé straně mohl dvě minuty před koncem přidat čtvrtou branku Veleba, který uháněl sám na Hasalu. Souboj tváři v tvář vyhrál olomoucký brankář. A když ani Zadražil nedoklepl kotouč do prázdné branky a nepřidal tak svůj zásah v zápase, když to Hanáci zkoušeli bez brankáře, vyhráli Jihlavští rozdílem tří branek.

I když tedy Hanáci souboj v normální hrací době nevyhráli, chtěli zabojovat alespoň o bonusový bod. Ten mohl vystřelit Rutar, který se z levé strany dokázal dostat až před branku. I když nezakončil, puk se odrazil k Matiaškovi, jehož rána našla pouze pozorného Javůrka.

Proto udeřili domácí. To, co se nepovedlo Petru Velebovi dvě minuty před koncem normální hrací doby, zvládl nyní. Tváří v tvář Hasalovi uspěl a zařídil tak bonusový bod pro jihlavské hokejisty, který znamená, že Dukla ztrácí na Hanáky v tabulce jediný bod.

OHLASY

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany výborná. Olomouc jsme k ničemu nepustili, bohužel jsme vstřelili jen jeden gól. Vše tak bylo otevřené, byť jsme měli šancí na pět branek. Od druhé třetiny začaly vyloučení, fauly, vyloučení po bulích, když jsme dvakrát špatně zahráli na icing. Hra se rozkouskovala a vyrovnala. Ve třetí části bylo jasné, že to Olomouc zkusí. Chodili po nás, napadali nás, dohrávali, někdy možná až za hranou. Kluci to zvládli, udrželi nervy a zaslouženě získali čtyři body. Těší nás, že jsme konečně vyhráli dva zápasy po sobě a do spodní skupiny, která nás nyní čeká, jdeme se slušným bodovým ziskem.