Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:2)

PSG Berani Zlín

logo

3:2

(0:1, 2:1, 1:0 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začal velmi pomalu, oba týmy se nikam nehrnuly a tak se nikdo moc nedostával do šancí. To však neplatí o vyloučeních, kterých bylo před první brankou až požehnaně, tedy osm a k tomu dvě netradiční vyloučení, zaprvé 5 min + do konce utkání pro Davida Lavičku, který tak musel předčasně opouštět ledovou plochu, a za druhé trestné střílení po faulu Filipa Šindelka, které Jakub Zembol využil a poslal tak Olomouc do vedení.

Na začátku druhé třetiny přišla první zlínská branka, ta ale nemohla být uznaná, protože padla až po nedovoleném bránění Jakuba Kráčalíka. Pak už ale Ševci udeřili. Jakub Kráčalík si to z pukem zamířil do levého kruhu, kde lehkou střelou trefil přesně prostor mezi betony Adama Běhala. O tři minuty později už Berani dokonce vedli. Filip Šindelek přesně vystřelil od modré a nedal Běhalovi šanci.

Poté se ale Olomouci podařilo vyrovnat. Andrej Prísažný se napřáhl v levém kruhu a střelu trefil přesně pod víko. Pak opět následovala spousta faulů, ale žádný tým nedokázal přesilovou hru využít. Do obrovské šance se na konci druhé třetiny dostal Zembol, ten ale svůj samostatný únik nedokázal využít a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Třetí třetina začala podobně jako první, nikdo se nikam nehrnul, nebylo moc šancí, ale opět byla přemíra faulů. Tahle část však skončila v 54. minutě, když Jakub Kráčalík clonil před brankou a po střele Lukáše Chludila se zorientoval jako první a rozvlnil síť. V této chvíli bylo rozhodnuto. Olomouc sice ještě měla pár šancí, ale zlínská defensiva vše zvládla a Hanáci z prvních šedesáti minut nebrali ani bod.

Prodloužení bylo taky zprvu vyrovnané, ale nakonec i tady Ševci dokázali vyhrát. Jakub Kráčalík rozhodl o zisku čtvrtého bodu, když po přihrávce Buriana střelou nad Běhalovu vyrážečku zkompletoval hattrick. Olomouc se tak musela rozloučit i s bonusovým bodem.