Report ze zápasu OLO vs. VSE (6:4)

HC Olomouc

logo

6:4

(1:2, 0:0, 5:2 - N 1:0)

logo

VHK Vsetín

Vsetín do utkání vletěl a už po půl minutě měl hodně blízko k první brance, když až před Hořejšího prokličkoval Půček. Hostujícímu útočníkovi však v rozhodující chvíli sklepli puk z hole vracející se hráči. Netrvalo to ani minutu a půl a Vsetín se znovu vrhl do útoku. Tentokrát se mu však aktivita vyplatila, když střelou ke vzdálenější tyči překonal olomoukého brankáře Marek Urban.

V polovině první třetiny se až před Tkadlece protáhl Masare, střelou zblízka jej však překonat nedokázal. O minutu a půl později se naopak už z druhého gólu radovali hosté, když důrazu před brankou využil Boris Babeliak. Olomouc ale velmi brzy dokázala najít odpověď, když se povedenou akcí prezentoval Adam Masare, který vyrazil do útoku, za modrou čárou přenechal kotouč Rudovi, a ten to zkusil střelou zleva. Tkadlec puk ještě vyrazil, pohotový Masare jej ale dorazil až za jeho záda.

Ve 28. minutě to nadvakrát zkusil Půček, nejprve však z levé strany netrefil olomouckou branku, podruhé z mezikruží trefil jen připraveného brankáře. V polovině utkání mohla srovnat krok Radová. Olomoucká obránkyně ujela hostující obraně a snažila se Tkadlece ještě rozhýbat, zblízka ale neměla dost prostoru na zakončení.

O deset minut později se krásnou akcí blýskli také Kunst s Kočím. Prvně jmenovaný vyvezl kotouč téměř před olomouckou branku, kde jej poslal volnému Kočímu, ten ale netrefil branku Kohoutů. Úvod třetí třetiny vyšel Hanákům parádně. Už jedenáct vteřin po začátku třetí periody srovnal krok se Vsetínem Andrej Prísažný. O dvě minuty později Hanáci poprvé vedli zásluhou využité přesilovky po střele Davida Stratila.

O chvíli později vedli Olomoučtí už o dvě branky, když se s trochou štěstí prosadil Adam Havel. Vsetínští ale rychle odpověděli zásluhou druhé přesné trefy Borise Babeliaka. Ani Kohoutům ale netrvalo nalezení odpovědi dlouho a sedm minut před koncem si brali svůj náskok zpět, když se podruhé v zápase trefil Adam Havel.

Minutu před koncem Valaši utkání znovu zdramatizovali, když olomouckého brankáře prostřelil Matyáš Dědek. Vsetín pak zariskoval a zkusil to bez brankáře, Kohoutům ale výhru trefou do prázdné branky pojistil Lukáš Přecechtěl. V polovině prodloužení pak Hanákům bonusový bod navíc vystřelil Jakub Zembol.