Report ze zápasu TRI vs. OLO (4:1)

HC Oceláři Třinec

logo

4:1

(1:1, 2:0, 1:0 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvod zápasu vyšel lépe olomouckým, kteří posíleni čtvrteční výhrou nad Vsetínem se mohutně hnali za první brankou. V páté minutě v přesilové hře mohl jejich aktivitu využít Pekr, který se před odkrytou částí Halouzkovy branky snažil puk vší silou dostat za brankovou čárou. Třinecký gólman ale s pomocí spoluhráčů tuhle situaci ustál.

Kapituloval až v minutě deváté, když Holcman poslal kotouč před branku, Fasner jej posunul k Stanislavu Rudovi a ten přesnou tečí usměrnil puk pod horní tyč domácí svatyně.

Domácí inkasovaná branka poměrně nakopla a hnali se za vyrovnáním. Kohouti jim navíc dali dvakrát výhodu přesilové hry, jenže obě dvě oslabení zvládli parádně. V 18. minutě ale domácí přeci jen srovnali. Kyselý vypálil od modré, u pravé tyče pozměnil dráhu letu Michal Ramik, na což Hořejší nestihl reagovat a puk skončil za jeho zády.Minutu před koncem první periody mohl domácí poslat do vedení Chovaniak. Jenže nedokázal dostat puk do poloodkryté klece.

Hned z kraje druhé třetiny se řítil sám na Halouzku olomoucký Václavský. Domácí gólman však švihl svojí lapačkou a svůj tým podržel. Přesně v polovině utkání domácí odskočili do vedení. V situaci tři na jednoho Hykl přihrál Serváci Petrovskému, který z prostoru mezi kruhy propálil Hořejšího.

Hanáci mohl srovnat o dvě minuty později, jenže Ruda se z těsné blízkosti nedokázal prosadit. A tak domácí nevyužité olomoucké šance potrestali. V 37. minutě dokázali po patnácti vteřinách využít nabídnutou přesilovou hru a zvýšit vedení o dvě branky. Po přihrávce Andrleho vyslal prudkou ránu od modré Daniel Chovaniak a po teči puk zapadl do olomoucké sítě.

V poslední části se olomoučtí hnali za kontaktní brankou, ale srážela je vyloučení, tudíž se nemohli dostat do souvislého tlaku. V 55. minutě mohl jejich šance definitivně utnout třinecký Przybyla, který se rozjel k trestnému střílení poté, co Holcman hodil hokejku pod nohy Petrovskému. Hořejší jej ale vychytal a stále držel naději mladých Kohoutů.

Tu však zhasl tři minuty před koncem svou druhou brankou v utkání Serváč Petrovský, který Hořejšího překvapil z velkého úhlu.

Hanáci se poté pokoušeli zabojovat alespoň o bonusový bod v prodloužení, aby neodjížděli z Třince s prázdnou. Jenže po minutě a pár vteřinách rozhodl o bonusovém bodu pro domácí Alexandr Kašpárek. Svěřenci trenéra Fialy se tak museli smířit s nulovým ziskem bodů.