Report ze zápasu SUM vs. OLO (5:3)

Draci Šumperk

logo

5:3

(1:1, 2:0, 2:2 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začali lépe domácí, kteří se od vhození prvního buly jevili lehce aktivnějším celkem. Prvním střelcem z jejich řad se stal Jiří Fibigr, který dokázal překonat gólmana Hanáků a otevřel tak gólový účet utkání. Nebylo to však jeho poslední slovo.

Hanáci ale ještě do konce první dvacetiminutovky dokázali srovnat. Postaral se o to Stanislav Ruda, který využil dobrého Fasnerova pasu a zamířil přesně mezi tři tyče.

Druhou periodu ovládli domácí Draci, kteří dokázali odskočit do dvoubrankového vedení. O branky se postarali Štěpán Mann a svou druhou brankou v utkání Jiří Fibigr.

Svěřenci trenéra Fialy ovšem zbraně nesložili. V poslední části se vrhli do útoku s vidinou toho, že nemůžou nic ztratit. A risk se jim vyplatil. Zásluhou druhé branky Stanislava Rudy a v 56. minutě vyrovnávající branky Adama Masareho dokázali srovnat.

Jenže Draci i tak dokázali zápas ovládnout. Ani ne minutu poté, co Hanáci srovnali, opět odskočili. Hattrickem rozhodl o výhře domácích Jiří Fibigr. Poté ještě pátou branku přidal do prázdné klece Patrik Janech a stanovil tak konečnou podobu výsledku.

Hanáci se poté pokusili zabojovat alespoň o bonusový bod, ale ani zde neměli štěstí. Hrdina zápasu Jiří Fibigr totiž dokázal přidat svou čtvrtou branku v zápase a rozhodnout tak o plusovém bodu, který získali domácí Draci.