Report ze zápasu OLO vs. ZLN (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1

(2:1, 0:0, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

logo

PSG Berani Zlín

Zlínští si v Olomouci chtěli spravit chuť po prohře 1:8 s Vítkovicemi a jejich hlad po gólech byl vidět od úvodního buly. Aktivní hru žlutomodří přetavili v gól už po necelých dvou minutách po začátku první třetiny. Adam Burian vyslal na olomouckou bránu tvrdou střelu, která zaplula za gólmanova záda a Zlín se ujal vedení.

O chvíli později ujížděl v brejku na Hořejšího bránu kapitán Beranů Šimon Frömel, ale jeho pokus skončil jen v Hořejšího lapačce. Olomouc měla k dispozici dvě přesilovky, ani jednu však nedokázala využít. Kohouti se sice usadili v útočném pásmu, nedařilo se jim však ohrozit soupeřova gólmana nějakou střelou. Ta přišla až v 11. minutě. Adam Masare se ujal kotouče a projektil z jeho hole rozvlnil síť za brankářem Synkem.

O několik minut později nabídli Berani domácím další přesilovou hru a tuto nabídku už červenobílí neodmítli. Ačkoli se Tobiáš Synek v brankovišti natahoval, seč mu jeho svaly a výstroj dovolily, na střelu Adama Masareho byl krátký. Olomouc se tak díky druhé brance hráče s číslem 59 dostala poprvé v zápase do vedení.

Na začátku druhé třetiny měl pro změnu plno práce Filip Hořejší. Nejprve si musel poradit se samostatným únikem dvou zlínských hráčů a poté čelil náporu zlínské přesilovky. Během druhé třetiny zlínští hokejisté několikrát vyvinuli velký tlak a dařilo se jim získávat útočné pásmo. Třikrát během této fáze zápasu si hosté zahráli přesilovou hru, ani jednu však nedokázali využít, a tak se do třetí periody nastupovalo za stavu 2:1.

Po necelých dvaceti vteřinách třetí třetiny se opět otevírala vrátka trestné lavice, tentokrát na straně hostů. Hra v početní výhodě žádnou výraznou šanci domácích nepřinesla, ta přišla až v 52. minutě, kdy se před zlínskou bránou ocitl úplně volný Adam Sputný, jenže puk mu pouze proklouzal kolem bruslí.

V následujících minutách si Kohouti užili perné chvíle, protože na trestnou lavici nejprve zamířil Stanislav Ruda a o pár okamžiků později také Adam Masare. Ačkoli se hosté opět usadili v prostoru před bránou Filipa Hořejšího, nepodařilo se jim dvojitou početní výhodu využít a gól nepadl ani ve zbytku klasické přesilovky 5 na 4. Zlín se své šance na vyrovnání nevzdával do poslední vteřiny zápasu. V samotném závěru třetí třetiny musel Hořejší zakročit svým loktem i helmou a také díky jeho zákrokům si Olomouc připsala výhru v základní hrací době.

V prodloužení už bylo znát, že hokejistům obou týmů dochází síly, a tak se ani na jedné straně neobjevila žádná vážnější akce. Na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. Za Zlín skóroval už první exekutor Jan Ramert, olomouckým se dlouho nedařilo, srovnat krok dokázal až Stanislav Ruda ve čtvrté sérii. Hned vzápětí ale o vítězi rozhodl zlínský kapitán Šimon Frömel.