Report ze zápasu KOU vs. OLO (1:5)

HCM Warrior Brno

logo

1:5

(0:1, 0:3, 1:1 - N 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

První třetinu drželi Kohouti stanovenou taktiku, která vyústila hned ve čtvrté minutě brankou. A to brankou dokonce v početní nevýhodě. Spurný vybídl ke skórování Patryka Kusaka a ten nabídnutou šanci na otevření skóre využil.

Koncem třinácté minuty měli Hanáci tentokrát možnost využít přesilovou hru. I když zasypali Šeba v brance Brna mnoha střelami, brněnský brankář svůj tým podržel, tudíž mladí Kohouti druhou branku nepřidali.

Naopak začátkem 17. minuty putoval na trestnou lavici za podrážení střelec první branky Kusak a olomoučtí hokejisté se museli bránit. Oslabení však zvládli bravurně a společně s Hořejším v bráně jej přežili. První třetinu tak vyhráli jednobrankovým rozdílem.

Do druhé periody vlétli Hanáci skvěle. Hned po odehrané minutě totiž dokázali přidat druhou branku. Po Rudově pasu dokázal překonat Šeba v brněnské brance Matyáš Fasner.

Následovala desetiminutová pasáž, ve které Kohouti čelili dvěma oslabením. Nejprve putoval na trestnou lavici Nesvadba, poté Spurný. Obě dvě oslabení však mladí hokejisté zvládli a v tom druhém dokonce přidali třetí branku. Patryk Kusak stejně jako při první brance ujel soupeřově obraně a přidal svůj druhý zásah.

Druhou desetiminutovku se naopak museli bránit domácí dvěma početním nevýhodám. První zvládli, druhou už Olomoučtí potrestali. Na začátku 36. minuty přidal čtvrtou branku Hanáků po pěkné kombinaci s Přecechtělem a Stratilem Stanislav Ruda, takže svěřenci trenéra Fialy odcházeli do kabin se čtyřbrankovým vedením.

Poslední část začali prolomením nuly v kolonce branek Brněnští, kteří dokázali využít nabídnutou přesilovou hru po faulu Spurného. Kopřiva se Zelinkou si vyměnili puk, předložili jej Filipu Mlčochovi a ten mířil přesně.

V čase inkasované branky putoval na trestnou lavici Ruda, který obdržel 2+2 minuty za hrubost. Hanáci se tudíž museli opět bránit. Domácí ale šanci na zdramatizování zápasu nevyužili.

Proto přišel trest. Necelé čtyři minuty před koncem poslal Warrior do čtyř faulující Zavřel a Olomoučtí nezaváhali. Puk putoval po ose Havel - Holcman - Prísažný a právě Andrej Prísažný přidal pátou branku.

V prodloužení se ani jeden z týmů neprosadil, proto musely o bonusovém bodu rozhodnout nájezdy. V těch se činili především střelci. Z prvních pěti pokusů uspěli na každé straně tři. Rozhodovala proto náhlá smrt. V té dokázal Hořejšího překonat Tomáš Havelka a rozhodl tak o bonusovém bodu pro Brněnské.