Report ze zápasu VSE vs. OLO (3:4)

VHK Vsetín

logo

3:4

(1:1, 0:2, 2:1 - N 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vlétli lépe domácí, kteří se hnali za první brankou. Hořejší v brance Olomouckých měl na začátku utkání co dělat. Vedl si celkem dobře, něž přišel začátek sedmé minuty. To totiž domácí otevřeli skóre. Puk za brankovou čáru dopravil po nahrávce Macha a Turka Samuel Rybár.

Ve 14. minutě nabídli Hanáci domácím početní výhodu, takže Hořejší se musel mít opět na pozoru. Olomoucká obrana si ale počínala spolu s ním bezchybně a oslabení zvládla. Postupně začala prověřovat i Tkadlece v brance Vsetína.

Zvýšená aktivita nakonec přinesla ovoce. Hanáci půl minuty před koncem první třetiny srovnali, když se Petr Ševčík před odkrytou klecí nemýlil.

Druhá perioda byla v režii Kohoutů. Vše začalo první možností přesilové hry, kterou olomouckým hokejistům daroval vsetínský Dořičák. Hanáci ji sice nevyužili, ale pokračovali v dobývání vsetínské svatyně a nakonec přeci jen odskočili do jednobrankového vedení. Adam Spurný si šikovně objel bránu a Tkadlec byl bez šance.

V 34. minutě se mohli svěřenci trenéra Fialy radovat znovu. Stanislav Ruda tvrdou střelou překonal Tkadlece a zvýšil na dvoubrankové vedení, které Hanákům vydrželo až do konce druhé periody.

Třetí třetina nabídla pořádné drama. Domácí totiž, i když honili manko dvou branek, dokázali srovnat. Nejprve se v 43. minutě prosadil David Bednařík, který dostal skvělou přihrávku od Macha s Turkem a překonal Hořejšího. O šest minut poté srovnal Štepán Jurek, který opět využil dobrého pasu od svých spoluhráčů a rychle pověsil kotouč za záda bezmocného Hořejšího.

Po třetí brance domácích to s Hanáky nevypadalo vůbec dobře. Vsetínští byli jasně na koni a zasypávali Hořejšího mnoho střelami. Naštěstí se ale Kohouti dokázali i po těchto dvou inkasovaných brankách otřepat a odpovědět brankou vítěznou, o kterou se postaral necelých šest minut před koncem svým druhým zásahem Stanislav Ruda. Takže Hanáci i podruhé v sezoně dokázali Vsetínské porazit v normální hrací době.

Důkazem toho, že se olomouckým hokejistům proti Vsetínu daří byl i fakt, že stejně jako v první utkání, tak i dnes, si dokázali připsat bonusový bod. V Olomouci jej zařídil v prodloužení Zembol, nyní jako jediný úspěšný střelec v samostatných nájezdech Stanislav Ruda, který tak zkompletoval hattrick.