Report ze zápasu ZLN vs. OLO (6:0)

PSG Berani Zlín

logo

6:0

(3:0, 2:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

V úterý 28. srpna se hokejisté HC Olomouc postavili ke svému pátému přípravnému utkání, za nímž zamířili na nedaleký zlínský led. Ševce loni Kohouti vyřadili v předkole play-off, a v tomto zápas chtěli svou převahu v moravském derby potvrdit.

Berani do utkání vlétli jako střela a první útok s ex-olomouckým Hermanem na křídle si ihned vytvořil několik šancí. Zlín se držel na puku více také v dalších minutách hry, Olomouc spíše bránila a útočila z rychlých protiakcí. Ševcům se nakonec jejich útočná taktika vyplatila dřív. V osmé minutě hry se dostal na puk Pavel Kubiš, který poslal puk mezi betony Konráda. O chvíli později přidal Zlín druhou branku, o kterou se postaral právě bývalý útočník Kohoutů Jakub Herman, jenž se dostal do samostatného úniku a bekhendem zvedl puk nad rameno hostujícího brankáře.

Olomouc poté napnula síly a podařilo se jí Zlín zatlačit. Během toho Kolouch šikovnou zadovkou hledal před branku sjíždějícího Laše, který však překvapivou přihrávku nezpracoval. O chvíli později mířil nad pravé Štůralovo rameno Holec, ale o kousek přestřelil branku. Poté však Konrád vyhodil puk z kluziště a v následné přesilovce našel Honejsek před brankou Jakuba Ference, jenž bez váhání poslal puk za přesouvajícího se brankáře. Mora se nevzdávala a dál útočila, Laš si volal o přihrávku do předbrankového prostoru, ale prudkou nabídku Škůrka do branky neztečoval.

Druhá třetina začala divokou hrou, která se přelévala ze strany na stranu. Honejskův brejk střídala prudká střela Koloucha, kterou Štůrala vytěsnil okrajem lapačky, poté zahrozil bleskovým útokem zase Okál. Hanáci si následně vyzkoušeli krátkou přesilovku 5 na 3, v jejímž průběhu nebezpečně pálil Jaroměřský, a ještě nebezpečněji dorážel Laš, avšak Štůrala včas natáhl beton a zabránil gólu. V následné přesilovce pět na čtyři zahrozil z dorážky také Knotek, ale skóre se neměnilo.

Zlín se snažil spíš hlídat si náskok, přesto se mu také podařilo vytvořit si pár šancí. V té největší Ondráček tečoval puk těsně před Konrádem a na olomouckém brankáři bylo vidět, že si není jistý, v které části jeho výstroje se kotouč ukryl. Mora poté hrála další přesilovku, v níž Kolouch nebezpečně tečoval Jaroměřského střelu, ale ani z této akce gól nevzešel. Ten přišel až ve 32. minutě, kdy Švrček fauloval ujíždějícího Kubiše a rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Edgards Kulda a proměnil je střelou mezi betony.

Jen o minutu později Zlín dostal další šanci v podobě trestného střílení, a také Tomáš Fořt byl při svém pokusu úspěšný a střelou na vyrážečku navýšil vedení svého týmu už na 5:0. Oba týmy si poté mohly ještě vyzkoušet přesilové hry, ale ani jedna strana už se nedokázala prosadit.

Třetí třetinu začali Kohouti mnohem aktivněji než Zlín, a svého soupeře k ničemu nepouštěli. Zlín se probudil až poté, co Ostřížek nastřelil horní tyč Štůralovy branky, jen o chvíli později najížděl Okál z úhlu před Konráda, ale na olomouckého brankáře si nepřišel. Stejně tak neuspěl ani Pavel Sedláček, který se snažil do brankoviště natlačit o několik minut později. Gól mohli Ševci slavit až ve 48. minutě, když v přečíslení dva na jednoho Zdeněk Okál položil vracejícího se obránce a nakonec sám zakončil prudkou střelou.

O rychlou odpověď se pokusil unikající Dujsík, ale našel jen připravený beton zlínského brankáře, a podobně si vedl i Holec, který dostal nabídku před branku jen o pár vteřin později. Zlín poté zpevnil obranu a důsledněji bránil předbrankový prostor a Mora musela spoléhat na střely z vrcholu kruhů potažmo od mantinelu. Prostřelit Štůralu už se jí ale nepodařilo a po třízápasové šňůře vítězství tak Hanáci odcházeli ze zápasu poraženi.